Yaylada kültür festivali

Dörtyol´un Kuzuculu mahallesi yaylasında temmuz ayında kültür ve sanat festvali düzenlenmesi planlanıyor. Festivalde folklor, öykü ve şiir yarışmalarının da düzenleneceği açıklandı.

İSKENDERUN 16.02.2018 10:15:27 0
Yaylada kültür festivali

Akın Bodur/İskenderun

21-23 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan kültür ve sanat festivali, Dörtyol B. Bağrıaçık Derneği tarafından Bağrıaçık Yaylasında yapılacak. Festvale yönelik katılımcı kişi ve kuruluşlar ile jüri üyelerinin 15 Mart 2018 günü ilan edileceğini ifade eden festival koordinatörü Mustafa Söylemez ve etkinlik saymanı İlyas Çardak´ın festival komitesi adına yetki ve sorumluk sahibi olduğu belirtildi.
Folklor yarışmasına, Osmaniye ve Hatay´daki okulların folklor gruplarının gösteri düzenleyeceği, tespit edilen 10 kişilik halk jürisi oylamasıyla ilk üç gruba plaket ve kitap seti, altın ve para ödülü verileceği belirtildi. Söylemez ve Çardak, komitede üyesi Serap Kaypak ile birlikte gazetemizi ziyaret edip, festival hakkında bilgi verdi.
Şiir yarışmasında da, yarışmanın konusunun 'Yayla sevgisi ve Çukurova´nın güzellikleri öncelikli olup konu sınırlamasının bulunmadığını ifade eden festval komitesi başkanı Söylemez, 'Yarışmaya katılacak şiirlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Bir şair, yarışmaya en fazla iki şiir ile katılabilir. Şiirlerde tarz ve ekol sınırlaması yok. Şiirlerin uzunluğu 40 dizeyi aşmamalı. Başvuru yalnızca internet üzerinden wwwqemer@hotmail.com adresinden yapılacak. Yarışmada ödül kazanan şiirlerin her türlü yayın hakları B. Bağrıaçık Derneğine aittir. Yarışmaya katılan şiirlerden uygun görülenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, bir kitapta toplanacak. Yarışmanın birincisinine ödül olarak tam altın, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın, 4, 5 ve 6. olanlara da 200 lira destek ödülü verilecek. Hatay, Osmaniye ve Adana dışından ödül kazanan yarışmacıların yol ve konaklama masrafları komitemiz tarafından karşılanacak. Yarımaya son başvuru tarihi 02 Mayıs 2018 Cuma günü mesai bitimi. Yarışma sonuçları ise 22 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak' dedi.
Öykü yarımasına katılacakların en çok iki eserle başvurabileceği, öykülerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerektiği, öykülerin uzunluğunun 3 bin sözcüğü aşmamalsı gerektiği kaydedildi. Öykü yarışmasında dereceye girenlere tam, çeyrek altın ve para ödülü verlecek. Öykü yarışmasına son başvuru tarihinin de 02 Mayıs 2018 günü olduğu belirtildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57