“Yayladağı kapısı açılmalı”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Suriye´de süren iç savaşın ve iktidarın izlediği yanlış Suriye politikasının en derinden etkilediği ilin Hatay olduğunu belirtti.

SİYASET 18.10.2018 10:27:20 0
“Yayladağı kapısı açılmalı”

 

Sadet Berkyürek/İskenderun
 Güzelmansur, “Hataylıların bir an olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladağı Sınır Kapısı´nın açılmasıdır” dedi.
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulun´da yaptığı konuşmada Suriye´de süren iç savaştan en çok etkilenen ilin Hatay olduğunu, Hataylıların ekonominin canlanmasını sağlayacak adım olan Yayladığı Sınır Kapısı´nın açılmasını Ticaret Bakanından talep ettiğini söyledi.
Hatay´ın sorunları ve bu yöndeki talebine yönelik 6 soruluk soru önergesine 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir yanıt verildiğini kaydeden Güzelmansur´un konuşması tutanaklarda şöyle yer aldı: “Sayın Başkan, yedi yıldır Suriye´de süren iç savaşın ve iktidarın izlediği yanlış Suriye politikasının en derinden etkilediği il Hatay´dır. Hatay ekonomisi, sosyal yapısı, imajı çok zarar görmüştür. Hatay´da ihracatın ve ekonominin canlanmasını, Hataylıların biraz olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladığı Sınır Kapısı´nın açılmasıdır. Hatay´da vatandaşından esnafına, siyasetçilerinden yerel yönetimlerine, sivil toplum örgütlerinden en üst bürokrasi yönetimine kadar tüm Hataylılar bunu istemektedirler. Bu konuyu soru önergesiyle Ticaret Bakanına ilettim. Sayın Bakan 6 soruluk önergeme 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir cevap vermiştir. Sayın Bakan, Hataylılar mevzuatı duymak istemiyor, Hataylılar Yayladağı Sınır Kapısı´nın açılmasını istiyor. Lütfen, bu talebi bir an önce yerine getirin.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29