Yayladağı'na kadın girişimi kooperatifi

Yayladağı'nda belediye işbirliği ile hayata geçirilen Yyladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi'nin açılışı yapıldı.

HATAY 29.09.2022 07:14:00 0
Yayladağı

Kadınların emeklerinin değerlendirilmesi, yöresel ürünlerin katma değer uygulanarak Türkiye ve dünyaya ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen SS Yayladağı Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi'nin açılış törenine AKP'nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ile milletvekilleri de katıldı.

Açılışta konuşan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, "450 metrekare alanda dikiş, mozaik ve taş atölyesi, kafe, kreş de bulunuyor. Yayladağı yöresel ürünlerde, özellikle çilekte son 5 yılda adını duyurdu. Yaklaşık olarak 14 bin ton çilek üretim var. Bunun 10 bin tonu ihracata gidiyor. 5 yıl önce Yayladağı'nın ihracatta payı bulunmazken, şimdi 35 milyon dolar civarında. Tabi çileği üretmek marifet değil. Bunu hem endüstriyel hem de katma değer uygulayarak bunu kadın kooperatifimiz üzerinden Türkiye ve dünyaya yaymaktaydı" dedi.

Hatay Milletvekili Sabahat Çelik de, “Köylerde kazanlarda pişirdiğimiz tuzlu yoğurdu, salçayı ve daha nice nice içinde çeşitli ürünlerin olduğu kadınların emeği olan ürünleri, 81 vilayetten ve dünyanın her yerinden satın alacak müşterilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ise, "İyi işler yapabilmek, eser ortaya koyabilmek, yetkiliyseniz, devlet adamıysanız, belediyeciyseniz ümmetin lehine gayret etmek, çalışmak ve insanların duasını alacak işler yapabilmek. İnsan olur ki bırakabilir eser eseri olmayanın yerinde yeller eser. Biz bunun üstüne inanmış insanlarız" değerlendirmesini yaptı. 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62