Yayman´dan mera incelemesi

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan´daki meraları gezip, incelemede bulundu.

GÜNCEL 21.09.2019 09:44:15 0
Yayman´dan mera incelemesi

Antakya/SES

Milletvekili Yayman, 'Meralar hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklardır' değerlendirmesini yaptı.
İncelemeye, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AKP ilçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Kırıkhan ilçe Tarım müdürlüğü, ziraat odası yöneticileri ve muhtarların da aktıldığını ifade eden milletvekili Yayman, mera ıslah çalışmasını gündeme alarak, Kodallı, Gölbaşı, Çiloglan ve Çataltepe mahallesi meralarını gezdiklerini, gereken tedbirlerin alınması ve bu meraların biran için ıslahı yapılarak köylünün hizmetine sunmak istediklerini belirtti.
Milletvekili Yayman, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Meralar hayvansal üretimde en önemli girdiyi oluşturan kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği kaynaklardır. Bundan dolayı mera alanlarımız hayvancılık açısından son derece çok önemlidir o yüzden meralarımızı korumalıyız.'
Kaymakam Karamehmetoğlu, 'Meralar bizim için çok önemli Tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırmak için bu alanları mera haline getirerek hem otun kalitesini artırmak hem de daha sağlıklı bir şekilde beslenmektir değerlendirmesini yaparken, belediye başkanı Yavuz da 'Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız' dedi. Tarım ve Orman Hatay İl Müdürü Çolakoğlu da “Meraları korumak, tarımı korumaktır. Tarımı korumak insanlığın geleceğini korumaktır. Meraların ıslah edilmesi ve işgallerden korunması için geçmişte çok başarılı işlere imza attık aynı modeli Hatay´da da sürdüreceğiz' açıklamasınında bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57