Yelkenler Madenli´den açıldı

Arsuz Madenli Su Sporları Merkezi, ilk kez kano ve yelken yarışlarına evsahipliği yaptı.

GÜNCEL 11.06.2021 17:53:08 0
Yelkenler Madenli´den açıldı

Hatay Valiliği tarafından Arsuz´da yapımı tamamlanan Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi, 8 sporunun katıldığı kano yarışması ve yelkencilerin gösterisiyle açıldı.

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılış ve tanıtım etkinliğinde İskenderun Yelken kulübü sporcuları yelkenlerini açtı, Hatay Gezgin Kollektif grubundan sporcuların katılımıyla kano yarışı yapıldı. Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz´un başlama düdüğünü çaldığı yarışmaların ardından dereceye giren sporculara Bakan Yardımcısı Yavuz ve Vali Rahmi Doğan tarafından kupa verildi.

Madenli yatırımı bölgenin kaderini değiştirecek

/resimler/2021-6/12/0212155725346.jpg

Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, etkinlikler öncesinde yaptığı açıklamada Su Sporları Merkezinde rüzgâr sörfünün yanı sıra farklı dallarda spora ve eğitime yönelik faaliyet yürütüleceğini belirtti. Bakan Yardımcısı Yavuz, “Buradan Türkiye ve dünyada madalya alan sporcuların yetişmesini ümit ediyorum” dedi.

Arsuz´un ‘sahilleri ve güzellikleriyle bilinen bir yer´ olmasına karşın turizmi çeşitlendirmek, aktiviteleri çoğaltmanın önemine işaret eden Yavuz, Madenli´deki yatırımın buna vereceği katkıya dikkat çekti. Yavuz, şunları kaydetti: “Biliyorsunuz Arsuz zaten sahilleri ve güzellikleriyle bilinen bir yer ama turizmi çeşitlendirmek, aktiviteleri çoğaltmak anlamında bölge için çok kıymetli bir yatırım. Burası aktif olarak kullanılacak ve çok talep görecektir. Bence Hatay sahillerinin kaderini değiştirecek bir yatırım olmuş ve buradaki gençlerimiz için de çok doğru, zamanlarını çok iyi bir şekilde geçirebilecekleri bir faaliyet olmuş. Ben bölgedeki turizm talebini de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.”

Açılış sonrasında Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, HBB´nin HADO yatırımı ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Valiliğimiz yan taraftaki iskeleyi Belediyemize tahsis etmiş. Belediyemizin bir takım girişimleri var. Sanıyorum Orta Doğu şehirlerinden ve aynı zamanda Kıbrıs´tan seferler yapılacak. Tabi ki inanılmaz bir kapasite artışı sağlayacak. Ticaret ve turizm anlamında etkileşimi arttıracaktır. Hatay´a büyük bir değer katacak. İnşallah Hatay için önemli bağlantılar olacak”

Madenli´deki tesislerin tanıtım etkinliğine Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat ve HBB ve HATSU daire başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

/resimler/2021-6/12/0215103853724.jpg/resimler/2021-6/12/0214161821398.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57