Yeloğlu, AKP´nin il başkanı

AKP Hatay İl başkanlığına Antakya Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Yeloğlu atandı.

SİYASET 15.05.2019 12:54:00 0
Yeloğlu, AKP´nin il başkanı

Akın Bodur/İskenderun

 AKP Hatay İl başkanlığı görevini yürütürken, 31 Mart seçimlerinde ´Cumhur ittifakı´nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa eden ve aday olan İbrahim Güler´den boşalan partinin il başkanlığı, vekaleten yürütülüyordu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, partinin Hatay il başkanlığı görevine Mehmet Yeloğlu´nun atandığını mesajla açıkladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Kandemir, partililerine seslendiği mesajında şunlara yer verdi: 'Değerli Üyemiz; Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan´ın tensipleriyle Hatay İl Başkanlığı görevine Mehmet Yeloğlu atanmıştır. Partimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım. Mehmet Yeloglu başkanımızı tebrik eder, başarılar dilerim.'
Bir dönem Antakya Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Yeloğlu, partisi AKP´den Hatay Milletvekilliği aday adayı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı da olmuştu. AKP Hatay İl Başkanlığına önceki gün akşam atanan Yeloğlu, dün görevine başladı. Siyasi kulislere göre, AKP genel merkezi, Hatay il başkanını belirlemek üzere Ankara´da yapılan görüşmeye Mehmet Yeloğlu, Mehmet Ali Yanmaz, Mehmet Kalkan´ın da arasında bulunduğu dört kişiyi davet etti ve bunlardan ´toparlayıcı olacağı´ yaklaşımıyla Yeloğlu´nu tercih ederek, il başkanlığı için görevlendirdi.
AKP Hatay İl başkanı Yeloğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında 'Değerli dava arkadaşlarım, kıymetli hemşehrilerim, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın tensipleriyle Ak Parti Hatay İl Başkanlığı görevine atandım. Onur duyarak üstlendiğim bu görevde destek ve dualarınızı beklerim' ifadesine yer verdi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29