“Yeni adaletsizliklere kapı açılıyor”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, sağlık çalışanları arasında denge sağlamayan yeni yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi çağrısı yaptı.

GÜNCEL 11.03.2020 10:34:54 0
“Yeni adaletsizliklere kapı açılıyor”

İskenderun/SES

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, sağlık bakanlığınca düzenlenen döner sermaye ek ödemeleri hakkındaki yeni yönetmeliğin bu haliyle ‘yeni adaletsizliklere kapı´ açtığını savundu. Şahin, Sağlık Bakanlığı´ndan yönetmeliğin yürürlüğe gireceği 1 Nisan´dan önce düzeltme yapılması çağrısında bulundu.
Hekim dışı çalışan personellerin döner sermaye ek ödemelerini iyileştirecek hiçbir yeni düzenleme yapılmadığını vurguladığı yönetmelikle doktor odaklı bir çalışma yapıldığını kaydeden Hayrettin Şahin, açıklamasında, şu görüşleri dile getirdi: “Sağlık alanı tüm personelleriyle bir bütündür ayrısı gayrısı yoktur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu düzenleme döner sermayeler için ne bir çare, ne de temel beklentileri karşılayan bir gelişmedir. Adeta dağ fare doğurmuştur. Ana sorunları çözmek yerine sistemin kıyısına, köşesine rütuş yaparak meseleler halledilemez. Kısacası Döner sermayede çalışanları adına olumlu bir gelişme yoktur. Beklentimiz tüm çalışanların sorunlarını çözecek, taleplerini karşılayacak bir düzenlemedir. Bakanlık bu çalışmayı gerçekleştirerek çalışana bir müjde vermelidir. Biz döner sermayede yönetmelik değişikliği mutlaka sosyal taraflarla birlikte hazırlanmalı derken, birileri ise bakanlığın tek taraflı çalışmasını müjde olarak vermeyi tercih etmesi de çözülmesi gereken sorunlardan biridir. Bunu da sağlık çalışanlarının yetkili ama etkisiz malum sendikaya gereken tepkiyi koymalıdırlar.Sayın Bakana açık çağrımızdır; Bu düzenleme yürürlük tarihi olan 1 Nisan´dan önce mutlaka çalışanların beklentisi yönünde revize edilmelidir. Tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren döner sermaye ek ödemeleri için artık sabrı kalmamıştır. Yapılan çalışma herkesi memnun edecek bir düzenleme olmalıdır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00