'Yeni eğitim sistemi başlamadan çöktü'

LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte eğitimde yeni bir kaosun yaşandığını ifade eden Hatay Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Topal, Hatay´da ciddi bir sıkıntı yaşandığını ifade etti.

SİYASET 3.08.2018 11:39:14 0

İskenderun/SES

'95 not ortalaması ile hiçbir yere yerleştirilemeyen çocuklarımız var. Veliler büyük bir şaşkınlık içerisinde. Bu yeni sistem daha başlamadan çökmüştür” görüşünü belirten Hatay Milletvekili Topal, TBMM Başkanlığına verdiği önergeyle konuyu ülke gündemine taşıdı.
Önergesinde, 'Liselere yerleştirme sonuçları açıklandı, yeni sistem şimdiden iflas etti. İmam-hatip liselerinde,107.288, meslek liselerinde 214.034 boş kontenjanın kaldı. Nitelikli liselere 310 bin aday ´yerleştirilemedi´. Açıklanan sonuçlar Milli Eğitim bakanlığı verilerinde ayrıntılı olarak yer almaktadır. Yerel yerleştirmelerde de ciddi hataların olduğu 95.2 not ortalaması olan aday tercih yaptığı halde mahalle lisesine giremediği halde, 60 not ortalaması olanın yerleştirildiği iddiaları kamuoyuna yansıması, kamu vicdanını yaralamıştır. Veliler mağduriyetle birlikte devlete olan güvenlerini de kaybetmişlerdir. Bu mağduriyetin yaşandığı illerimizden birisi de seçim bölgem Hatay´dır' görüşünü yer veren Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Lise yerleştirmeleri sonuçlarına göre Hatay ilimiz genelinde nitelikli liselere yerleşen öğrenci sayısı nedir? Tercih yaptığı halde bu liselere yerleşemeyen öğrenci sayısı ne kadardır? Yerel yerleştirme sonuçlarına göre liselere kayıt hakkı kazanan öğrenci sayısı nedir? Açıkta kalan öğrenci sayısı ne kadardır? İlçeler bazında özellikle not ortalaması 90 ve üzeri olan kaç öğrencimiz açıkta kalmıştır? Bunun gerekçesi nedir? Bir yanlışlık yapıldığını düşünüyor musunuz? Bunu nasıl gidereceksiniz? Hatay il genelinde boş kalan kontenjanların okul türlerine göre dağılımı nedir? Örneğin İmam-Hatip Liselerinde açık kalan kontenjan sayısı ne kadardır? Yerleştirilemeyen çocuklarımızı istemedikleri halde Meslek veya İmam-Hatip Liselerine mi yerleştireceksiniz? Bu çocukların akıbeti ne olacak?'

 


Anahtar Kelimeler: Serkan Topal

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23