“Yeni kapı istihdam da sağlayacak”

Vali Doğan Kumlu´da muhtarlarla buluştu

13.03.2019 10:14:38 0
“Yeni kapı istihdam da sağlayacak”

Antakya/SES

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cilvegözü´nün ardından Hatay´a açılan ikinci kapı olan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı´nın bölgedeki istihdama da etkisinin olumlu olacağını belirtti.
Kumlu ilçesinde önceki gün gerçekleştirilen Muhtarlarla Buluşma Toplantısı, Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı. Kumlu 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu konferans salonundaki buluşma toplantısı, Kumlu Kaymakamı Ercan Kayabaşı´nın bilgilendirme sunumu ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Doğan, göreve başladığı günden beri kamu kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirip ilçenin sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini birlikte değerlendirdiklerini söyledi. Zeytin Dali Gümrük Kapısı´nın Kumlu için önemine de dikkat çeken Vali Doğan, “Bu toplantılar sizlerle tanışmama vesile olduğu için benim için çok kıymetli. Göreve başladığım günden beri her fırsatta kamu kurum müdürlerimiz ile muhtarlarımızı bir araya getirip ilçemizin sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini birlikte değerlendiriyoruz. Böylelikle ilçelerimizi daha yakından tanıma fırsatı bulup, sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Cilvegözü´nün ardından Hatay´a açılan ikinci kapı olan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı başta Afrin olmak üzere terörden arındırılan bölgelere insani yardımların daha kolay ulaştırılması ve altyapı çalışmalarının daha hızlı ilerlemesi açısından stratejik öneme sahip. Kapımızın ilçemizdeki istihdama etkisi olumlu olacaktır” diye konuştu.

Çözüm için talimat verdi
Muhtarların mahallelerinin ihtiyaçlarını ve taleplerini ilettiği toplantıda Vali Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümü için ilgili kurum İl müdürlerine talimat verdi. Vali Doğan toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede ”Bütün kamu kurum temsilcilerimiz burada. Bize iletilmiş olduğunuz talepleri devletin imkanları ve mevzuat çerçevesinde değerlendirerek sonuçlarından sizleri bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Sınıfları gezdi, öğrencilerle konuştu
Toplantıya Vali Rahmi Doğan´ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Kumlu Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Kumlu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Tatar, kurum il müdürleri, ilgili kuruluşların üst düzey yetkilileri ve muhtarlar katıldı. Toplantı sonunda Vali Doğan, muhtarlarla buluşmanın gerçekleştiği okulda sınıfları gezerek eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22