Yeni mozaikler gün yüzüne çıkıyor

Teleferik alt istasyonu yapımında bulunmuştu

GÜNCEL 12.08.2020 11:15:18 0
Yeni mozaikler gün yüzüne çıkıyor

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Teleferik Projesi´nin alt istasyonun yapım aşamasında ortaya çıkan mozaik ve zemin izleri uzman arkeolog ve ekiplerce gün yüzüne çıkarılıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak ve onları tüm dünyayla paylaşmak için çalışmalarına devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda 6. madde olarak görüşülen ve oybirliğiyle kabul edilen teleferik projesinin ihmal işi oybirliğiyla kabul edilmişti. Kararla, “Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı arası teleferik İkmali Yapım İşi İçin Yap İşlet devret (YİD) modeli uygulama yetkisi” 29 yıla kadar encümene verilmişti. Hataylılar ve kenti ziyarete gelen turistler, proje hayata geçtiğinde Antakya´yı kuşbakışı izlemekle birlikte ortaya çıkan tarihe de tanıklık edebilecek.

Eski Antakya´da iyileştirme ve restorasyon
Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, 3 semavi din ve farklı mezhebin iç içe yaşadığı Hatay´ın tarihi ve kültürel değerleri büyükşehir belediyesinin çalışmasıyla gün yüzüne çıkıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihin izlerine tanıklık eden eski Antakya sokaklarında yürüttüğü zemin iyileştirme ve restorasyon çalışmalarına da devam edildiğini açıkladı. Antakya´nın 6 farklı mahallesindeki 5 bin 211 metrelik yolda cephe ve zemin iyileştirme çalışması gerçekleştiren büyükşehir belediyesi ekipleri, sokakları eski dönem aydınlatma teknikleriyle aydınlatmak için de çalışmalarını sürdürüyor. HBB´den yapılan açıklamada, 'Antakya´nın 15 farklı mahallesindeki 5 bin 211 metrelik yolda cephe ve zemin iyileştirme çalışması gerçekleştiren ekipler, zaman içinde hasar görmüş ahşap çatılar ile yapıları özgün haline uygun olarak yeniden restore ediyor. Kent kimliğini korumak, yaşatmak ve mahalle bilincini aşılamak amacıyla bölgede özenli çalışmalar gerçekleştiren ekipler, eski Antakya sokaklarının en önemli özelliği olan tarihi doğal taş zeminleri gün yüzüne tamamen çıkararak kente yeniden kazandırılıyor. Ekipler, Antakya´nın eski sokaklarında yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacak' ifadesine yer verildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62