Yeni partide program hazırlığı

MHP´den kopan isimlerin destek verdiği Milliyetçi, muhafazakar merkez partinin programının yazımına başlandığı belirtildi. MHP´li muhaliflerden Meral Akşener öncülüğünde başlatılan yeni parti çalışmaları, Kurban Bayramı sonrasınd

8.07.2017 09:23:56 0
Yeni partide program hazırlığı

 

MHP´nin Hatay eski milletvekillerinden Şefik Çirkin´in de aralarında bulunduğu ve MHP´nin eski genel başkan adaylarından Meral Akşener´in başını çektiği partinin adı üzerinde ise uzlaşma sağlanmadığını ifade ediliyor. Meral Akşener ile Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ´ın ekiplerinin yürüttüğü program çalışmasında laik, demokratik cumhuriyet vurgusunun önde olacağı kaydediliyor. Kulislerde partinin programının ana hatlarıyla ilgili şu paylaşımlar yer alıyor: Milliyetçi, muhafakazâr ama her değere sahip çıkan bir parti. Cumhurbaşkanı çıkarabilecek, bir hedef ortaya koyacak parti. Tarikatlara, cemaatlere ve tüm ‘dinci´ yapılanmalara karşı çıkan, bu yapıları siyaset dışı bırakacak bir parti. Bölücülükle, toplumsal ayrışmaya yol açan her türlü düşünceye kapalı bir parti.
DYP ve ANAP´ta siyaset yapmış isimlerin de davet edilmesinin beklendiği partide Şefik Çirkin´le birlikte Akşener´in genel başkanlık adaylığını destekleyen ve MHP´den ihraç edilen Isparta milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir milletvekili İsmail Ok, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski MHP´li milletvekilleri Ali Uzunırmak, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş gibi isimlerin yer alması bekleniyor. MHP´li muhalif isimlerden Sinan Oğan´ın MHP´in 2018´de yapılacak olağan kurultayını bekleyeceği, Koray Aydın´ın ise MHP´de siyaset yapmaya devam edeceği ifade ediliyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00