Yeni yıla birlik ve huzur dileği

Sosyal ve kültürel yaşamımızda önemli bir yeri olan ve özel bir değere sahip bayramlardan biri olan Yeni Yıl/Ras-El Seni dolayısıyla yayımlanan mesajlarda ‘birlik, beraberlik ve huzur´ dilekleri paylaşıldı.

GÜNCEL 14.01.2022 16:27:42 0
Yeni yıla birlik ve huzur dileği

Bugün Ras-El Seni. Yılbaşı. Rumi-(şemsi) takvimine göre yeni yılın başlangıcıdır ayın birine denk gelen 14 Ocak´ka, bugün bölgemizde de kutlandı. Geleneksel yemeklerin yazırlandığı gün dolayısıyla aile ziyaretleri ve kutlamalar gerçekleştirildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bayramın kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diledi.

Farklı kültürlerde farklı adlarla yapılan geleneksel kutlamalardan biri olan ve 14 Ocak´a denk gelen Res-El Seni/yeni yıl mesajını 19 Ocak´ta kutlanan Kıddes Bayramı ile birleştiren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşanabildiği ilçemizde mukaddes bayram günlerinin hep beraberce en güzel şekilde idrak edilmesi, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşanabileceğinin de eşsiz bir timsali olmuştur. Sosyal ve kültürel yaşamımızda önemli bir yeri olan ve özel bir değere sahip bayramlardan biri olan 'Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı' İlçemizde yaşadığımız birlik, beraberlik kardeşlik hoşgörü sevgi ve saygı köklerinin tüm dünyaya uzandığı en güçlü dallarından biridir” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf GÜven´in mesajı ise şöyle: “Farklı din ve inançların birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadığı coğrafyamızda, huzurun, barışın ve sevginin devamını diliyor, Tüm Alevi hemşerilerimin 14 Ocak (Ras-el Seni) bayramını kutluyorum.”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti: “Tüm Alevi vatandaşlarımızın ´Ras-el Seni´ bayramını kutluyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice mutlu seneler diliyorum.”

“14 Ocak Ras-El Seni Bayramı kutlu olsun” diyen Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar da, ‘birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice seneler´ dileğinde bulundu.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan mesajında, 'Tüm Alevi kardeşlerimizin miladi takvime göre her yıl 14 Ocak´ta kutladığı Ras-El Seni Bayramı´nı tebrik eder, birlik ve beraberliğimizin daimi olmasını dilerim' ifadesini paylaştı.

Samandağ Belediyesi´nde kutlama

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, geleneksel Res El Seni kutlaması dolayısıyla bugün saat 13:00´da belediye çalışanları ile bir araya geldi.  Kutlama programına Belediye Başkan Yardımcıları, birim Müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Kutlama programında Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi´nde yapılan yemekler ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: Yeni yıla birlik huzur dileği

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22