Yeni yıla sakin girildi

2019 yılı sona erdi ve yeni yıl olan 2002´nin ilk günü dün tamamlandı.

GÜNCEL 2.01.2020 10:32:11 0
Yeni yıla sakin girildi

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun, yeni yıla silah ve maytap sesleri ile girdi. Saat 24.00´a yaklaşıp, 2019 yılını uğurlayan 31 Aralık´ın bittiği, 01 Ocak 2020´nin başladığı ilk dakikalarda şehrin birçok yerinde silah sıkıldı ve maytaplar atıldı. İskenderun ve Hatay ,eyi yıla genel olarak sakin girdi. Kent ve yörede birçok eğlence yeri yılbaşında dolmazken, yılbaşı özel eğlencesi hazırlayan yerler de geçmiş yıllara göre azaldı. İskenderun Atatürk Anıtı Alanı ise geçtiğimiz yıllara göre daha sokin geçti.

Kaymakamdan yılbaşı ziyareti
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 2019 yılının son gecesinde görev yapan jandarma, polis ve hastane çalışanlarını ziyaret edip, pasta ikram ederek, yeni yıllarını kutladı ve başarı diledi. Kaymakam Yönden, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül ile birlikte önceki gün 2019´un son dakikalarında Sarıseki Jandarma Karakoluna ziyaret erip, görev yapan jandarmanın yeni yılını kutladı ve özel olarak yaptırdığı pastayı görev yapan jandarmaya ikram etti. Vazifeleri nedeniyle aileleriyle bir araya gelemeyen jandarmayla sohbet eden kaymakam Yönden, başarı ve mutlu yıllar dileğinde bulundu.
Kaymakam Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile birlikte de yılbaşı gecesi emniyet kontrol noktasında görev yapan polisleri ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı ve pasta ikram etti.
İskenderun Devlet Hastanesini de ziyaret eden kaymakamı Yönden, yılbaşı akşamı görev yapan sağlık çalışanlarının yeni yılını kutladı ve görev yapan sağlık çalışanlarına pastayı ikram edip, bir süre sohbet etti.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de belediye personeli ile bir araya gelerek, çalışanların yeni yılı kutladı. Güven, “Belediye olarak biz bir aileyiz. Bu ailenin büyüğü olarak, belki sizinle sık sık bir araya gelemiyorum ama müdürler vasıtasıyla bu görüşmeler ve işler birlikte yürüyor. Bu ailenin bir görevi var. Bu görev nedir? Arsuz´da yaşayan 91 bin kişiye hizmet etmek, hizmet götürmek, Bu aile bunun için var. Bu hizmeti gücümüz oranında, imkânlar ölçüsünde ve sizlerin gayretleri, çabalarıyla yapmak zorundayız. Hizmeti, verimi arttırmayı neyle yapacağız? En önemli şey; belediyeyi sahiplenmeliyiz. Hepinizden de bunu bekliyorum. Hepinizin bu anlayış içerisinde olduğuna inanıyorum. Bizim varlığımız bu insanlara hizmet içindir. Arsuz´a hizmet hepimizin çabasıyla olacak' dedi.

Yeni yılın ilk bebeği Antakya´da doğdu
Yeni yılın ilk bebeği Antakya´da dünyaya geldi. 2020 yılının ilk saatlerinde Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesinde normal doğumla dünyaya gelen kız çocuğuna ´Bedia´ adı verildi. Yusuf ve Semire Şanverdi çiftinin ilk çocukları olan ve Semire´yi anne, Yusuf´u da baba yapan Bedia, 4 kilogram ağırlığında dünyayı selamladı. Doğumu gerçekleştiren hastanenin kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Fatma Sevra Bastacı, normal doğumla yeni yılın ilk bebeğinin dünyaya geldiğini belirterek, anne ve bebeğin gayet sağlıklı olduğunu belirtti.
Öte yandan Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ise 'Yeni umutlarla karşıladığımız 2020 yılının, ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını; ülkemizde ve yeryüzünde, barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile teşkil etmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum. Yeni yılın, öncekilerden çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesi; güzellikleriyle unutulamayacak bir yıl olması, gönülden temennimizdir' değerlendirmesini yaptı. Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da '2020 yılının Reyhanlı, ülkemize ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Ülkümüz ve ülkemiz için yeni yılda da amaç ve beklentilerimizi hizmet anlamında en iyi şekilde gerçekleştirme adına azim ve kararlılıkla çalışmalarımız sürecektir. Sevilen, özlenen, gıpta edilen büyük ülke haline gelmemizin çaresi de vatanımızı küresel bir cazibe merkezi haline getirmekle mümkün olacaktır. Bize göre gelecek, ay yıldızlı bayrağın altında birleşmekten geçmektedir. Gelecek yüzyıllara yüce Türk milleti mührünü vuracaktır' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57