Yeniden yağış uyarısı

İskenderun ve Arsuz´da geçtiğimiz haftasonunda şiddetli fırtınanın yarattığı tahribatın etkileri silinmeden meteoroloji, yeniden şiddetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

İSKENDERUN 22.01.2018 18:37:52 0
Yeniden yağış uyarısı

 

İskenderun Belediye ekipleri ise 5 gün önce fırtına nedeniyle sahil yürüyüş yolu ve parklardaki etkileri gidermeye başladığı bildirildi.
19 Ocak Cuma günü etkili olan şiddet fırtınadan dolayı Arsuz´da bağlı balıkçı ve özel tekneleri karaya oturmuş, İskenderun´da da sahil yürüyüş yolu ve parklar kum, çakılla kaplanmış, Atatürk Anıt Alanı ise sular altında kalmıştı.

Gök gürültülü sağanak yağış
Hatay Valiliği, Hatay´da beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bugün de etkili olması beklenen sağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Fırtına sonra sahilde temizlik
İskenderun sahilinde fırtınanın oluşturduğu dalgaların sahil bandına getirdiği kumlar temizleniyor. Belediye temizlik ekipleri sahil yolu başta olmak üzere  fırtınanın yarattığı olumsuzlukları temizlemeye başladı. İskenderun´da etkili olan şiddetli yağmur, rüzgâr ve lodosun yarattığı tahribat ve kirliliğe yönelik belediye ekiplerince çalışma gerçekleştirildi. Kuvvetli lodos nedeniyle kırılan ve savrulan ağaç dalları ile çevreye savrulan plastik atık ve çöplerin yanı sıra sahil yürüyüş yolu da fırtınadan dolayı kumla dolmuştu. 
İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri, Park Bahçe ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sahil bandında kuvvetli rüzgâr sonrası sahil kesimindeki yürüyüş yolu ve parkta çalışma yürüttü.

Arsuz´da taşkınlar müdahalelerle önlenmişti
Aşırı yağıştan dolayı Hacıahmetli, Hüyük, Avcılarsuyu ve Arsuz derelerinde oluşan aşırı yağıştan dolayı taşma riski yaşanan Arsuz´da da gece boyunca belediye fen işleri ekiplerinin risk noktalarında yaptığı müdahaleler olası taşkınlar önlenmiş, Arsuz deresinde 10 adet kayıkta hasar meydana gelmişti. Arsuz belediye ekipleri de beklenen yeni yağış ile ilgili riskli alanlarda çalışma yürüttü.


Anahtar Kelimeler: Yeniden yağış uyarısı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00