Yenikapı´da Kudüs mitingi

Saadet Partisi´nin çağrısıyla ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararını protesto için düzenlenen 'Kudüs İslam´ındır' mitingi İstanbul Yenikapı Meydanı´nda düzenlendi.

12.12.2017 13:50:33 0
Yenikapı´da Kudüs mitingi

 Mitinge SP Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan´da katılarak, programa katılan konuşmacılardan; Hamas Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Filistin Büyükelçisi Faed Khalid A. Mustafa ve Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas´ın lideri İsmail Haniye´nin (canlı yayınla bağlanarak) tercümanlığını yaptı.

'Kudüs İslamındır'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu mitingde yaptığı konuşmada, “Dünyaya 6 yüzyıl hükmetmiş ecdadın torunları sizlere selam olsun. Herkes Amerika ne der derken bana ne Amerika´dan diyen Necmettin Erbakan´ın talebeleri sizlere selam olsun. Sizden aldığım güç ile diyorum ki Kudüs İslam´ındır ve İslam´ın kalacaktır. Sevgili kardeşlerim bugün Kudüs sadece bir mekân veya toprak değildir. Kudüs bir davadır. Kudüs karanlıktan aydınlığa çıkışın timsalidir. Bugün sadece Kudüs için burada değiliz. Gazze için, Ramallah için, El Halil için ve hepsinden önemlisi başkenti Kudüs olan Filistin için buradayız. Hakkı hâkim tutanlar Kudüs´ü ellerinde bulundurduğu dönemde orada huzur ve adalet vardı. Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler bir arada barış içinde yaşıyorlardı. Fakat Haçlı orduları Kudüs´ü işgal ettiğinde 100 bin insanı katletti. Daha sonra Selahaddin Eyyübi Kudüs´ü tekrar fethettiğinde siz zamanında 100 bin Müslüman´ı katletmiştiniz ben de şimdi 200 bin Hıristiyan´ı katledeceğim demedi. Gayrimüslimlere orada eman verdi, şehirde adaleti tesis etti. Şimdi Kudüs yine işgal atında” ifadelerini kullandı.

'Süslü lafların zamanı değil'
Saadet Partisi öncülüğünde 62 STK´nın destek verdiği mitingde konuşan Karamollaoğlu, “Adil bir düzen için mi çalışıyoruz, yoksa birbirimizle mi çatışıyoruz? Aziz kardeşlerim dönem süslü laflar söyleme zamanı değildir. Zaman güçlü icraatlar ile harekete geçme zamanıdır. Çünkü İsrail sadece güçten anlar. Evet, Cumhurbaşkanı´nın sözlerini doğru buluyorum ama yeterli bulmuyorum. Zalimlere ancak küresel bir intifada ile karşılık verebiliriz. 1970´lerdeki Türkiye´nin dik duruşu sonrasında birçok ambargo ile karşılaştık, yalnız kaldık. Fakat bu durum bizim ülke olarak ayakta durmamızı sağladı. Uluslararası bir itibar ve saygınlık kazandık. Bugün de güçlü icraata imza atmak zorundayız. Bunun için küresel bir boykot ve küresel bir mücadele gerekiyor. Bunun yanında uzun vadede de atacağımız adımlar olmalı. Mesela İslam Birleşmiş Teşkilatı kurulmalıdır. Veya yakında İstanbul´da toplanacak olan İİT, Birleşmiş İslam Teşkilatı haline getirilmeli ve silahlı gücü kurulmalıdır. İslam dünyasının ortak askeri birliği muhakkak kurulmalıdır. Eğer biz bu adımları atmazsak Batı ve İsrail bize istediği yaptırımı uygular ve biz de maalesef bir şey yapamayız. Asla umudunuzu yitirmeyin. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti er ya da geç kurulacaktır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Yenikapı Kudüs mitingi

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42