Yerel güvenlik sorunları görüşüldü

Sivil gözetimin güçlendirilmesi çalıştayı

GÜNCEL 7.02.2020 11:09:43 0
Yerel güvenlik sorunları görüşüldü

İskenderun/SES

İlki geçtiğimiz günlerde Antakya´da yapılan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi Çalıştayının iki gün süren ikinci toplantısı, pilot bölge olan İskenderun´da yapıldı. Proje kapsamında Antakya ve İskenderun pilot bölge seçilmişti.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi Çalıştayı, 4-5 Şubat tarihlerinde İskenderun´daki Ramada Otelde yapıldı. Çalıştayın oturumlarına Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, UNDP Proje Kilit Uzmanı Dr. Sevcan Kılıç Akıncı, kurum müdürleri, meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamındaki III. Aşama İskenderun Çalıştayında; Yerel güvenlik ilkeleri, yerel önleme ve güvenlik kurumlarının yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılması, suç önleme konusunda sivil toplumun beklentilerini ve katkılarını almak, kurumsal koordinasyonu güçlendirmek ve kaynak verilerini artırmak hedefine odaklanmak suretiyle çok yönlü bir istişarelerin yapıldığı belirtilmişti. İskenderun Çalıştayı´nın ikinci oturumuna ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Çalıştayın ilk oturumunda; Kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan görsel sunum eşliğinde, yerel güvenlik, ve suçun önlenmesine dair kurum/kuruluşların yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılması, suç önleme konusunda sivil toplumun beklentilerini ve önerilerini almak, teknik ve kurumsal işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmek, kaynak verileri arttırmak v. b. hedeflere odaklanmak suretiyle çok yönlü bir istişare yapılırken, ikinci oturumunda ise yerel güvenlik sorunları ve alınacak tedbirler vb. konulara ilişkin soru, cevap ve öneri yöntemiyle interaktif bir toplantı şeklinde icra edildi.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04