'Yerel kalkınma modeliyle rol model olacağız'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, kırsal kalkınma ile ilgili hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerin ülkede model olacağını savundu.

GÜNCEL 22.08.2020 09:13:10 0

İskenderun/SES

Kırsal kalkınmaya can suyu olacak desteklere devam edeceklerini ifade eden HBB Başkanı Savaş, “Desteklerimiz devam edecek ancak asıl amacımız kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilecek hale getirmek. Üreticilerimiz gün geçtikçe fakirleşiyor. Çünkü ürünün yetiştirilme sürecindeki her şey zamlanıyor. Hal böyle olunca köyden kente göç kaçınılmaz oluyor' açıklamasını yaptı.
Kırsaldaki mahalle ve yayla yollarına Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından beton asfalt yapıldığını anlatan Savaş, tarımsal kalkınma projelerindeki amaçlarının üreticinin kazanması olduğunu ifade eden ve değerlendirmesini şöyle sürdürdü:'Bu atılımı kooperatifler ve şirket aracılığıyla yapacağız. 52 kooperatifimiz var. Tarımı endüstriyle buluşturacağız. Amacımız üreticimizin kazanması ve kendi köyünü, toprağını terk etmemesi. İki-üç yıl sonra bu projemiz birçok şehre örnek olacak. Yerel kalkınma modelini başlatıp herkese rol model olacağız. Hatay´a ait GDO´suz ata tohum ali bayır ve karakılçık buğdaylarının üretimine katkı sağlayarak, yerelden kalkınmaya önemli bir katkı sağladık. Başlattığımız Doğal Yaşam ve Üretim Çiftlikleri projesi kapsamında şehrimize özgü ve GDO´suz ´ali bayır´ ve´karakılçık´ buğdaylarını toprakla buluşturduk. Şimdi de bunun karşılığını alıyoruz. Toplam 60 dönümlük arazide buğday ektik. Amacımız bu ürünleri çoğaltarak ülkemizde yaygın hale getirmek. Biz istiyoruz ki çocuklarımız GDO´suz, sağlıklı ve organik ürünler tüketsin. Ektiğimiz buğdayların vitamin değeri çok yüksek ve birçok hastalığa faydası var.'
Önümüzdeki yıl yapılacak Expo 2021 hakkında da değerlendirmede bulunan Savaş, “Pandemi sürecinden dolayı dünyadaki birçok büyük organizasyon ya ertelendi ya da iptal edildi ancak biz hazırlığımızı yapmaya devam ediyoruz. Pandemi devam eder ve Expo heyeti erteleme kararı alırsa bunu da saygı ile karşılarız. Hem Antakya hem de İskenderun bölgesindeki alanlarımızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun bölgesindeki alanımızı Kasım ayı sonu, Antakya bölgesindeki alanımızı Aralık ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. EXPO alanlarını toplam 350 dönümlük alan içerisinde yapacağımız. Organizasyonda 2 milyon misafiri ağırlamayı hedefliyoruz. Bu alanlar kalıcı olacak. Expo sonrası da hem şehrimize hem de vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edecek. Expo´nun şehrimiz ticaretine ve turizmine dinamizm getirmesini amaçlıyoruz' görüşünü ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23