“Yerel seçim dönüm noktası olacak”

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında, yeni başkanlık sistemi yürütme şekli ile daha hızlı hizmet üretilen yönetim şeklinde´ gerçekleşecek ilk seçim özelliğiyle Mart 2019´da yap?

SİYASET 18.10.2018 09:46:38 0
“Yerel seçim dönüm noktası olacak”

Orhan Yıldız/Antakya

Yerel seçimde ‘işin ehli olanların göreve gelmesinin´ önemli olduğunu belirten Başkan Kimyeci, katıldığı radyo ve televizyon programında, “İl anlamında olsun, ilçe anlamında olsun işin ehli olmayan insanların göreve gelmesi demek il, belde, ilçe anlamında kayıp yıllar olmuş oluyor. Bu bağlamda vatandaşımızın son derece duyarlı olması lazım” dedi. Kimyeci yerel seçim hazırlıkları ile şunları aktardı; “Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yarın seçim olacakmış gibi hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda seçim için özel bir takvimimiz yok. Rutin takvimimiz zaten seçim olacağını ön görerek planladığımız takvim. Dolayısı ile kendi görev alanımıza giren milletimize söz verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Fazlası var eksiği yok.”

“Kibirden uzak kişiler seçilmeli”
Belediyelerin her kademede kendi görev alanına giren işleri elindeki imkanları değerlendirerek, potansiyeli de en güzel şekilde planlayarak, kaynakları güzel kullanıp öncelikleri belirlemesi gerektiğini ifade eden Kimyeci, seçilecek belediye başkanı ile ilgili şu önermelerde bulundu: “Belediye başkanları o şehrin emin insanları. Halkımızın duaları ile seçtiği insanlar olarak hüsnü kabul görüyor. Dolayısıyla bu itimadı bozacak, bu itimadı sarsacak hal ve hareketlerden uzak olacak bir yapıdaki yöneticileri seçmek lazım. Bazen belediye başkanı, meclis üyesi gibi bir çok kademeye seçilen insanlar, seçildiği andan itibaren kendisini siyaseten var eden düşüncelere sırtını dönerse, o camiaya, insana, hizmet etmekten öte kendisini oraya taşıyan cenahlara, yapılara hizmet etmeyi görev görmezse kendisine asli görevini yapmamış olur. Milletimize hizmet etmekten de uzak düşmüş olur. O yüzden kibirden uzak, ben merkezci bir yaklaşımdan uzak, kolektif bir anlayış ile milletimiz ile her an hemhal olan ve milletimizin bu konuda arzu ve isteklerini eldeki imkanlar ve yasal mevzuatı da en güzel şekilde yorumlayarak milletimizin hizmetine heyecan duyan kişileri seçmek lazım.”

Eleştirileri Başkan Savaş´ta yoğunlaştı
İlçe ile Büyükşehir belediyesi ilişkileri ve hizmet akışı ile ilgili soruları yanıtlarken sıkıntıların ‘sistemde değil mantıkta kusurdan kaynaklandığını´ savunan Başkan Kimyeci, eleştirilerini Başkan Savaş üzerinde yoğunlaştırdı: “Temel problem Büyükşehir Belediye Başkanının görevlerini yapmamasından kaynaklanıyor. Asli görevlerini yapmamasından kaynaklı geriye doğru tüm temel problemlerde sıkıntılar yaşanıyor. Örneğin AYKOME denilen koordinasyon merkezi büyükşehir çatısı altında yasa gereği kuruldu. Amacı da yer altında yapılacak her türlü alt yapı kazı çalışmasının koordineli bir şekilde aynı anda aynı alanda yapılmasını ve yolun bir seferde kapatılması ve bundan böyle hiçbir yatırımcı kuruluşun gelip burada kazı yapmasına fırsat vermemek gerekiyor. Şu ana kadar HBB bünyesinde AYKOME´nin adı var kendisi yok. Her kurum istediği yolu istediği zaman kazıyor ve bir yer üç dört defa kazılıp tamir ediliyor. Bu açıdan baktığımızda sistemde bir problem yok, yöneten kişide problem var.”

“Meclis noter tasdik makamı değil, elbette eleştireceğiz”
Başkan Kimyeci HBB Meclisinde yaptığı eleştirilere yönelik açıklamasında şunlara yer verdi; “Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi noter tasdik makamı değil. Meclis ilimizi, ilçemizi ilgilendiren hizmetlerin koordine edildiği yer demek. Eğer bu hizmetler gerektiği gibi koordine edilse bizim orda eleştirmemize, yanlış gördüğümüz bir şeyin öneri noktasında düzeltilmesine dair öneri getirmemize gerek yok. Dolayısıyla bu konudaki aksaklıkları dile getirmeyeceksek ne için o toplantıya giriyoruz. Biz tasdik makamı mıyız orada? Biz belediye başkanları seçilmiş insanlar olarak orda yer alıyoruz. Onun dışında partilerden meclis üyeleri var. Örneğin şuan Antakya´mızın bir çok mahallesinde içme suyu akmıyor. Bunu biz burada dile getirmezsek nerede dile getireceğiz? Alacağımızı ödemiyorlar, yazıyoruz çiziyoruz dile getiriyoruz bu paraları bize ödemiyorlar, ben bunu mecliste dile getirmezsem nerede getireceğim. Büyükşehir hizmetlerini yerine getirmiyor, biz bunu mecliste dile getirmeyeceksek nerede anlatacağız? Güzel yapılan her hizmette gereken desteği biz zaten yapıyoruz.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29