Yerinden dönüşüme 220 bin başvuru

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüm projesine 220 bin başvuru yapıldığı belirtti.

TÜRKIYE 11.10.2023 18:49:00 0
Yerinden dönüşüme 220 bin başvuru

Hatay’ın Altınözü ilçesi Babatorun Köyü’nde Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle ilk etapta inşaat çalışmaları biten 25 köy evinin Anahtar Teslim Töreni’ne katılan Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yerinden dönüşüm için yapılan 220 başvurunun 110 bin civarını Hatay’dan yapılan başvuruların oluşturduğunu söyledi.

Deprem bölgesinde 200 bin civarında inşaatın devam ettiğini ifade eden Bakan Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine gösterilen ilgiye işaret ederek, “Bir taraftan da 220 bin vatandaşımız bize müracaat etmiş diyor ki; ‘siz bizi devlet olarak destekleyin. Biz evlerimizi yaparız.’ Hatay'da bize müracaat ederek, ‘Evimizi kendimiz yaparız ama siz bize 750 bin lira hibe 750 bin lira da kredi verin’ diyen insan sayısı 110 bin civarında. Evet biz aynen vereceğiz. Önce onlara avans vereceğiz. Sonra da 3 taksitle yaptıkları işlerin parasını vereceğiz. Kredi bölümünü de 2 sene ödemesiz 10 sene faizsiz olan taksit. Ciddi bir parada tutmayacaktır. Biz bu yaraları saracağız Allah'ın izniyle. Bu konuda azimliyiz” dedi.

HEPİMİZ AYAKTAYDIK

Deprem bölgesinde çalışmalara gece gündüz demeden devam edildiğini ifade eden Bakan Özhaseki, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde tüm Türkiye’nin kenetlendiğini kaydetti. Afetin ilk anından itibaren deprem bölgesinde olduklarını hatırlatan Bakan Özhaseki, “Hepimiz ayaktaydık. Bizler bu gayretin içerisindeyken bir de ‘deprem turistleri’ vardı. Koca koca imkanlar olduğu halde deprem bölgelerine gelip sadece selfie çekip, akşama da uçağa yetişip kahkahalarla gülerek gidenler de vardı. Bunları da unutmadık. Ama bunları istisna tutun. Her dönemde böyle tipler olabilir. 85 milyon evinde rahat uyumadı, bunu bilin” diye konuştu.

“CUMARTESİ PAZAR DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Deprem bölgesindeki insanların bir an önce evlerine kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Emin olun Bakanlık olarak bizim buradaki ahdimiz; kardeşlerimizi evine oturtuncaya kadar cumartesi pazar demeden çalışmak. Bu pazarda gece yarısına kadar hala bakanlıktaydık. Bu bölgelerdeki görevli arkadaşlarımızı çağırdık. Neler yapabiliriz? İşi nasıl hızlandırırız? Kardeşlerimizi o güvenli konutlara nasıl oturturuz diye çalışıyoruz. Bu sorumluluk içerisinde gece gündüz demeden koşturuyoruz. Dile kolay, 850 bin ev veya iş yeri yapılacak. Söylemesi çok kolay. 850 bin diyorsunuz, bir anda bitiyor. Ama işte görüyorsunuz her birine verilen emeğin de siz de farkındasınız. Burada 15-20 tane kadar daha hak sahibi çıkacak herhalde. Onları da aynı şekilde gelip yapacağız. Endişeniz olmasın. Onlar da evlerinde huzurla oturacaklar” şeklinde konuştu.

Doğayla savaş olmayacağının altını çizen Bakan Özhaseki, “Doğayla savaşmaya kalkarsak yenik düşeriz. Ne yapmalıyız? Onu bilerek hareket etmeliyiz. Ona uygun evler yapmalıyız. O deprem geldiğinde bize bir zarar vermesin diye. Onun içindir ki evlerimizi güvenli bir yapmaya çalışıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: Yerinden dönüşüme başvuru

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19