Yerleşkeden eğitim destek merkezine

Depremzede 185 öğrenci yerleşkelerden Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Destek Eğitim Merkezi‘nde getiriliyor

EĞITIM 7.06.2023 09:05:00 0
Yerleşkeden eğitim destek merkezine

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin teminatı olan çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Destek Eğitim Merkezi‘nde depremzede 185 öğrenciye eğitim veriliyor.

HBB Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Antakya EXPO alanında oluşturulan “Destek Eğitim Merkezi” 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrası eğitimleri yarıda kalan ve sağlıklı çalışma alanı bulunmayan depremzede çocuklara el uzattı. Merkezde matematikten İngilizceye alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülen eğitim çalışmalarında çocuklar, birebir etüt çalışmaları, soru çözümleri, deneme sınavları ve online eğitimlerden faydalanabiliyor.

Yaşadıkları çadır veya konteyner kentlerden servisle alınan çocuklardan 67’si Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen sınavda ter döktü.

62 öğrenci ise 17-18 Haziran günü düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca merkezde 56 ara sınıf öğrencisinin de eğitimleri devam ediyor.

EXPO alanında oluşturulan Destek Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş, Destek Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek deneme sınavında başarılı olan öğrencilerin Kuşadası ve Antalya’da bulunan kamplarda tatile gönderileceği ve yine deneme sınavında başarılı olan öğrencilere Ankara’da bulunan bir sivil toplum örgütü tarafından hibe edilen tabletlerin hediye edileceği müjdesini verdi.

Başkan Savaş,  Esas amacınız iyi bir liseye, iyi bir üniversiteye yerleşmek olsun. İnşallah arzu ettiğiniz yerleri kazanırsınız. Ama kazanmak için de çalışıp azmetmek lazım. Stresi ve kaygıyı kapı da bırakıp sınava öyle girmelisiniz. Stresi ve kaygıyı kapıda bırakamazsanız zarar görürsünüz. Konsantrasyon ve sonucunuz istediğiniz gibi olmayabilir” dedi.


Anahtar Kelimeler: Yerleşkeden eğitim destek merkezine

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19