Yerli malı kutlaması

Terziler bir bir kapandı, artık giyim sokaklardaki terzilerde değil, konfeksiyondan alınıyor. Eskiden kentlerde imal edilen gazoz ve pamuklu şeker üretimi de kalmadı. Çeşitli tür şeker ve kağıt helvalar ise ambalaja girip, fabrikasyon yönte

GÜNCEL 18.12.2018 11:59:26 0
Yerli malı kutlaması

Nesrin Geyik/İskenderun

Yerli Malı Haftası olarak bilinen Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlanıyor. İskenderun Namık Kemal Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencileri, sınıfta Yerli Malı Haftasını kutladı. 6-A sınıf öğretmeni Seyit Ahmet Işık´ın girişimi ve ebeveynlerin hazırladığı yöresel yemekler; içli köfte, sarma, biberli ekmek ile mevsim meyvelerinin süslediği yiyecekler; pasta ve kekler, kutlamanın görsel ve damak tadını oluşturdu. Öğretmen Işık, ´Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı´ sözünü anımsatarak, bu yaklaşımla öğrencilere günün önemini anlattı.
Sınıfta yapılan etkinliğe katılan Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç da, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Amacımız Türkiye´nin ürettiği malların kullanılması. Yerli malı dememizdeki maksat bu. İki çeşit ürün var; biri Türk malı, diğeri yabancı malı. Bu günü kutlamamızdaki neden bizim Türk malını seçmemiz ve kullanmamızdır. Kutladığımız gün budur ve geldiğimiz noktadır. ´Piyasada çok fazla Türk malı yok´ diyenler olabilir, bunda haklı da olabilirler, ama Türkiye, geliştikçe ve büyüdükçe A´dan Z´ye her şeyi kendimiz üreteceğiz. Yerli Malı haftasbını kutlamamızın sebebi bu. Türkiye´de üretilen malları kullanmak gereklidir. Eğer öyle bir seçiminiz varsa, siz de bunları seçin, ailenize de söyleyin. Biz öncelikle yerli malı istiyoruz. Ancak, alacağınız ürünün alternatifi yoksa, o zaman diğer ürünü satın alabilirsiniz. Amacımız yemek içmek değil, bugüne vurgu yapmak' dedi.

Kurs öğrencileri de haftayı kutladı
Samandağ Belediyesi ve Halk eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen işaret dili kursu kursiyerleri de Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını etkinlikle kutladı. Kursiyerler, farkındalık oluşturmak amacıyla kendi hazırladıkları yiyecek ve içecekleri kursun verildiği sınıfa getirerek kendi aralarında Yerli Malı Haftasını kutladı. İşaret dili eğitmeni Leyla Demir, kursiyerlere yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemini anlatırken, kursiyerler de getirdikleri ürünleri arkadaşlarıyla paylaşarak, haftanın önemini işaret dili ile ifade etti. İşaret dili kursunun bir aydır sürdüğünü ifade eden ve etkinliğe katılan sosyal hizmet uzmanı Turgay Yiğitbaş ise “Yerli Malı Haftasını güzel bir etkinlikle kutladık. Bu farkındalığı vatandaşa aşılamalıyız' değerlendirmesini yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00