Yeşil alanda cami kararı oybirliğiyle

Arsuz´un kent merkezinde park alanının ibadet, Alakop mevkiindeki ibadet alanının yeşil alana dönüştürülmesi Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi´nde oybirliği ile kabul edildi.

HATAY 11.02.2021 19:01:05 0
Yeşil alanda cami kararı oybirliğiyle

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, 11 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi. Lütfü Savaş´ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem dışı ve 1 önerge olmak üzere toplam 54 gündem maddesi görüşüldü.

İbadet alanı ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonunun raporunun görüşüldüğü oturumda Arsuz merkezdeki cami ihtiyacına dikkat çeken CHP´li meclis üyesi Canan Karaciğer, yer seçimini ulaşım, mevzuat ve teknik yönden değerlendirerek teklifin gözden geçirilmesini önerdi. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in süreçle ilgili bilgi verdiği oturumda AKP Grup Başkan vekili Ayhan Yavuz, ibadet alanı olarak kent merkezinde teklif edilen alanla ilgili yapılacak protokolün ardından meclise gelmesi durumunda konuyu destekleyeceklerini belirtti.

Savaş: Konuyu Vali Doğan´la görüştük

Belediye Başkanı Lütfü Savaş da toplum için yapılan, menfaat güdülmeyen her konuya sağduyuyla yaklaşılmasını gerektiğini söyledi. Savaş, “Biz bu konuyu Sayın Valimiz ile de görüştük. Konuyla ilgisi olan herkes konunun önemini biliyor. Biz kararımızı alalım. Mutabakatla ortaklaştığımız zaman olağanüstü toplanır, en doğru kararı veririz. Toplum için yapılan, menfaat güdülmeyen her konuya sağduyu ile yaklaşmalıyız” dedi.

Uğur Şahin adı da oybirliğiyle

Pandemi sürecinde gösterdiği çaba ve ürettiği aşı ile tüm dünyaya umut olan Hataylı bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin´in adının İskenderun´un Kurtuluş Mahallesi´nde yaşatılması teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

Taşınmaz satışı maddesi oyçokluğuyla reddedildi

Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.12.2020 tarihli toplantısında 284 sayılı kararla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen; Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin; Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığının 30.09.2016 karar tarihli, 251 sayılı Gayrimenkul Satışı (Encümene Yetki) konulu kararında belirtilen Hatay İli, Antakya İlçesi. Saraycık Mahallesi, 3447 Parsel numaralı taşınmazın satışına ilişkin encümene yetki verilmesi yönündeki kararın iptaline ilişkin konu, mecliste yeniden görüşüldü. Geçen ayki meclis toplantısında görüşülen ve Başkan Lütfü Savaş tarafından tekrar görüşülmek üzere meclise iade edilen; mülkiyeti Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olan Antakya Saraycık Mahallesi´ndeki taşınmazın satışının iptali ile ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile reddedildi.

AKP grup başkanvekili Ayhan Yavuz´un söz konusu bölgenin deprem toplanma alanı olarak kullanılması gerektiğini ifade etmesi üzerine Başkan Savaş, depremle ilgili HBB´nin çalışmaları olduğunu ve tüm ilçeler ile görüşülerek planlamaların mecliste ele alınacağını söyledi. Savaş´ın söz verdiği HBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İhsan Çakar, “Belediyemizin deprem konusuyla ilgili geçmiş yıllarda başlattığı çalışmalar devam ediyor. Valiliğimiz ve diğer ilgili kurumların temsilcileriyle yürüttüğümüz çalışmaları önümüzdeki ay komisyona sunarız” dedi.

Mustafa Sayın unutulmadı

Toplantının açılışında geçen ay vefat eden Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın´ın oturduğu sandalye boş bırakılarak çiçeklerle süslendi. Sayın´ın vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getiren Başkan Lütfü Savaş, merhum belediye başkanına bir kez daha rahmet dileyerek ailesine, sevenlerine ve Hatay halkına baş sağlığı diledi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29