Yetki yeniden Çelik İş´te

İskenderun Demir Çelik A.Ş.´deki yetkiye ilişkin yaklaşık 3 yıldır devam eden davasında Yargıtay, Çelik-İş Sendikası´nın 03.09.2014 tarihinde yaptığı yetki başvurusundaki yeterli çoğunluğa sahip olduğuna dair Hatay Iş Mahkemesi´

TÜRKIYE 19.06.2017 10:59:58 0
Yetki yeniden Çelik İş´te

Akın Bodur/İskenderun

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türkiye´nin sayılı entegre fabrikalarından olan ve 5 bine yakın kişiye istihdam sağlayan İskenderun Demir Çelik A.Ş´de (İSDEMİR) yetki karmaşasının, Yargıtay´ın aldığı kararla son bulduğunu söyledi. Konuyu yazılı açıklamayla değerlendiren Değirmenci, “İSDEMİR işçisine tüm güzellikleri yaşatmak için kolları sıvadığımızı, kutlu davamıza inanan tüm gönül insanlarıyla birlikte büyük işlerin altına imza atacağımızı ilan etmek istiyorum. Bundan böyle İSDEMİR´de kazanan üyelerimiz olacak, kazanan İSDEMİR olacak, kazanan Türkiye olacak. Varlığımız ile birlikte İSDEMİR´de kaybeden olmayacak. İSDEMİR ile Sendikamız arasında üyelerimizin yürekleri kadar temiz bir sayfa açıldı ve biz bu sayfaları eğrilikten uzak kalemlerimizle yazarak doldurup, kutlu zaferlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Bu süreçte ihtiyacımız olan tek şey ise samimiyetle çalışmak olacaktır” dedi.

“Masaya diyalog halinde oturacağız”
Sendika olarak hayata geçirdikleri projelerle yapılanmaya gittiklerini de kaydeden Değirmenci, değişimi tüm üyelerin hissedeceğine de dikkat çektiği açıklamasında örgütlü işyerlerinde ve teşkilatta hissedilmeye başlayan bu değişimin, İSDEMİR´de de kendini göstereceğini kaydetti. Değirmenci, “Bundan sonra yapılacak olan İSDEMİR´in işçisiyle buluşup, hasret gidermek ve beklentileri dinleyerek, çözüm öneri getirmek olacak. ‘Öncelikli hedefimiz İSDEMİR yöneticileriyle masaya oturarak karşılıklı diyalog halinde üyelerimizi memnun edecek bir toplu iş sözleşmesi imzalamaktır” ifadesini belirtti.

“Geçmişin üzerine sünger çekme zamanı geldi”
İşçisiyle sendikasıyla ve işvereniyle herkesin aynı gemide olduğunun altını çizen Değirmenci, “Geçmişte yaşanan acıların, kavgaların üstüne bir sünger çekme zamanı gelmiştir. Kimseye küskünlüğümüz, kırgınlığımız yoktur. Ayrıca kaybedecek bir dakikamız dahi yoktur. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün ele ele verip İSDEMİR işçisinin refahını sağlama günüdür. Gün, İSDEMİR´i bulunduğu yerden daha yukarılara taşıma günüdür” değerlendirmesinde bulundu.

Güngör: Çalışmaya kaldığımız yerden
İskenderun Şube sekreteri Mehmet Güngör, Genel merkezden gelen son yetki sürecini sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Sendikanın Genel Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yunus Değirmenci´nin açıklamasını değerlendiren Mehmet Güngör, “Çelik İş Sendikası olarak şimdi birlik zamanıdır” dedi. Çalışmalara kalındığı yerden başlayacaklarını ifade eden Güngör, “El birliği ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. İşçilerimiz varsa biz de varız. Bizler sizlerle daha da güçlü olacağız. Hep birlikte daha güzel günler için güçlü birlikteliklerle sendikamızı ve emekçi kardeşlerimizi daha iyi günler bekliyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: Yetki yeniden Çelik

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22