“Yıkım ekipleri kişisel mallara zorla el koyuyor”

Hatay’da ağır hasarlı binaların içindeki kişisel malların yıkım firmaları tarafından el konulmasına yönelik şikayet TBMM gündemine taşındı.

HATAY 22.06.2023 14:11:00 0
“Yıkım ekipleri kişisel mallara zorla el koyuyor”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ağır hasarlı binalardaki kişisel mal ve eşyaların yıkım ekipleri tarafından el konulmasına yönelik önlem alınmasını istedi. TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Güzelmansur, “Buradan yetkililere sesleniyorum: Bu konuda acilen tedbir alın, vatandaşın mağduriyetini giderin” dedi.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımında yıkım ekiplerinin vatandaşın kişisel mallarına zorla el koyduğunu, vatandaşın elinden eşyasının zorla alındığını aktaran Güzelmansur, “Bu tür durumlarda polis çağrılıyor, ancak polis müdahale etmiyor. İhale şartnameleri sadece hurda mahiyetindeki malzemelerin alınmasına izin veriliyor. Dolayısıyla, kişisel eşyaların alınması uçtur, bu suça müdahale etmemek de suçtur. Yıkım şirketleri tarafından sadece maddi, para getirici bir mal olarak görülen bu eşyalar, depremde acı kayıplar yaşamış insanlarımız için anılar demek, geçmiş demek, tutunacak bir dal demek, maneviyat demek. Dolayısıyla, ne insanlık ne vicdan ne de yasalar depremzedenin şahsi mallarına el konulmasına izin vermez. Buradan yetkililere sesleniyorum: Bu konuda acilen tedbir alın, vatandaşın mağduriyetini giderin” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19