Yıkım sonrası temizlik seferberliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden "Hatay Bizim Evimiz" temizlik seferberliği başlatıldı

HATAY 17.12.2023 08:08:00 0
Yıkım sonrası temizlik seferberliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ardından şehir genelinde meydana gelen ağır yıkımlar ve oluşan kirliliği temizlemek amacıyla "Hatay Bizim Evimiz" projesini başlattı.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının destek verdiği proje, kent merkezi ve 15 ilçede etkin bir şekilde uygulanıyor.

Yıkımın yoğun olduğu bölgelerdeki enkazların, tadilat atıklarının, genel çevre kirliliğine sebep olan atıkların temizlenerek, şehir ve vatandaşların hayatlarının normale dönüş sürecine katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında HBB ekipleri, farklı ilçelerdeki mahallelerde rutin görevlerin yanı sıra her gün temizlik çalışmalarını da sürdürüyor.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mahir Çiçek, deprem afetinin özellikle Antakya ve Defne başta olmak üzere kent merkezi ile ilçelerde büyük zararlara yol açtığını vurgulayarak, "Hatay Bizim Evimiz" diyerek, kent genelinde temizlik faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Çiçek, muhtarlıklar ve vatandaşların talepleri üzerine iş makineleri, personel ve gerekli araç gereçlerle şehri yaşanabilir hale getirmeyi, zararlı atıkları bertaraf etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Çiçek, "Hatay Bizim Evimiz" projesi çerçevesinde, çevre temizliğinin önemine vurgu yaparak, vatandaşların ALO 153 çağrı merkezi ve HBB sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak saha ekiplerinin numaralarına taleplerini iletmeleri halinde Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman vatandaşların yanında olacağını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Yıkım sonrası temizlik seferberliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19