Yılbaşı öncesi denetimler arttırıldı

Hatay´daki belediyeler, yılbaşı denetimlerini arttırdı.

HATAY 30.12.2017 10:10:09 0
Yılbaşı öncesi denetimler arttırıldı

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı´na ekipler, yeni yıl öncesi gıda üretim tesisleri ve gıda satışı yapılan ticarethanelerde denetimleri sıkılaştırdı.
İl genelinde gıda üretim tesisleri, gıda satış yerleri ve pastanelerde denetimler gerçekleştiren HBB personeli gıda mühendisleri, hijyen, ürünlerin tazeliği, ürün ve malzemelerin saklama koşulları, kişisel hijyen, depolama koşulları, alet ve ekipmanların uygunluğu, evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yaptı. Prosedüre uygun olarak insan sağlığına tehdit oluşturacak şekilde faaliyet gösteren işyerlerine de ihtarnameler veren HBB Zabıtası, vatandaşların yeni yıl öncesi alışverişlerini yoğun olarak tercih ettiği işyerlerinde de denetimleri arttırdı.
Defne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, vatandaşların uğrak yerleri olan gıda imalat ve satışının yapıldığı yerleri kontrol etti, ürünlerin hangi koşullarda imal edildiğini, saklama koşullarını, her türlü hijyen ve temizliği denetledi. Belediyeden yapılan açıklamada “Denetimlerde amacımız halkımıza sağlıklı, güvenli ve temiz gıda ulaşımında fayda sağlamaktır. Bu yöndeki denetimlerimiz rutin olarak devam edecektir. Yaptığımız denetimlerde önemli bir aksaklığa rastlamadık' ifadesine yer verildi.
Antakya Belediyesi de, yılbaşı gecesinde kamu düzenini sağlamak, vatandaşların olası istek ve şikayetlerine yanıt verebilmek amacıyla görev başında olacakğını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin yılbaşı gecesi de tüm birimleriyle vatandaşların olası istek ve şikâyetlerine karşı teyakkuzda olacağını ifade etti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00