Yıldız şampiyonluğu garantiledi, Kayra lider

Hatay Amatör Ligi

SPOR 11.01.2020 09:34:30 0
Yıldız şampiyonluğu garantiledi, Kayra lider

Akın Bodur/İskenderun

Hatay´da amatör lig maçları, ilin farklı kentler ve sahalarda oynanan karşılaşmalarla devam ediyor.
Hatay Süper Amatör Liginde mücadele eden takımlardan Samandağ Gençlerbirliği Spor, Armutlu Spor´u 4-0 mağlup etti. Samandağ Stadında oynanan karşılaşmada Samandağ Gençlerbirliği Spor´un gollerini Yusuf Oğuror (3) ile Bülent Sağıroğlu attı. Bu sonuçla Samandağ Gençlerbirliği Spor, ligdeki puanını 34´e yükseltti ve bir maç eksiğiyle grup üçüncü oldu.
Hatay Amatör Liginde mücadele eden Antakya Belediyesi GSK Futbol Takımı, aynı kentin takımı olan Antakyagücü takımını 5-0´lık skorla yendi. Antakya Nazım Koka sahasında hafta sonu oynanan karşılaşmayı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da izledi.

Kayra, 2-1 yendi
Hatay 1. Amatör Ligi A Grubunda mücadele eden İskenderun Kayra Spor, deplasmanda oynadığı karşılaşmada Kırıkhan 1461 Spor´u 2-1 mağlup etti. Kırıkhan´da oynanan ´ya yükseltti ve grup liderli oldu.Kayra Spor´u 34 puanla Maşuklu Spor, 32 puanla Kırıkhan 1461 Spor, 29 puanla Arsuz Uluçınar Gençlik Spor izliyor.
Ligde oynanan diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise şu şekildi:
Samandağ Cilli Spor: 5-Hassa Belediye Spor: 2
Harbiye Spor: 3-Uluçınar Gençlik Spor: 3
Sümer Spor: 6-HBB: 4.

Yıldız Spor, şampiyonluğu garantiledi
Hatay 1. Amatör Ligi B Grubunda mücadele eden İskenderun Yıldız Spor da Dörtyol Esnaf Spor´u 7-0´lık skorla mağlup etti. İskenderun Beş Temmuz Stadı dış sahasında oynanan ve Hatay bölgesi hakemleri Erkan Kaya, Çiğdem Uslu ile Furkan Semerci´nin yönettiği karşılaşmada İskenderun Yıldız Spor´un gollerini Halis Aktuğ (2), Muhammet Ekmen (2), Haşim Baykuş, Baran Çelik ile Şit Efetürk kaydetti. Bu sonuçla ligdeki puanını 39´a yükselten İskenderun Yıldız Spor, takipçisi Dörtyol Esnaf Spor´un 6 puan önünde grubunda şampiyonluğu garantiledi.
Hatay 1. Amatör Ligi B Grubu takımlarından İskenderun Meydan Spor, deplasmanda Yayladağı Spor´u 6-1 mağlup etti. Yayladağı Stadında oynanan karşılaşmada Meydan Spor´un gollerini Cemil Ersöz (2), Hakan Kaya, Hasan Erdem, Selami Arpaçayır ile Zeyni Ceylan kaydetti. Bu sonuçla Meydan Spor, ligdeki puanını 26´ya yükselterek grup üçüncüsü olurken, aynı puanlı Yeniçağ Gençlik Spor ise gol averajıyla dördüncü sırada yer aldı.

U1 19 lideri Kayra Spor
Hatay 1. Amatör Gençler Ligi U 19 kategorisi B grubunda mücadele eden İskenderun Kayra Spor ise Kırıkhangücü Spor´u 8-0 mağlup etti. İskenderun Belediyesi Sarıseki Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmada Kayra Spor´un gollerini Renaz Akdemir (2), Hakan Toprak (2), Fuat Kaya, Yusuf Mert, Mustafa Erol ile Mehmet Tüfekçi attı. Bu sonuçla sahadan 3 puanla ayrılan İskenderun Kayra Spor, play-off´u garantilemiş oldu.
Ligin bitmesine bir hafta kala İskenderun Kayra Spor 40 puanla lider olurken, bu takımı 39 puanla 5 Temmuz İskenderun Spor izledi ve üçüncü sırada ise 37 puanla Karaağaç Spor yer aldı.
Ligde oynanan diğer karşılaşmalarında ise şu sonuçlar alındı:
Karaağaç Spor: 8-Nardüzü Gençlik: 0
Payas Spor: 0-Bekbele Gençlik: 3
Kırıkhan Spor: 5- Erzin Spor: 2.

Takım maça giderken kaza geçirdi
Öte yandan Hatayspor U 16 takımını taşıyan midibüs, Rize deplasmanına giderken Sivas yakınlarında kaza geçirdi. Kazada 5 futbolcu hafif yaralandı. Hatayspor U 16 takımı futbolcularını taşıyan Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne ait midibüs, antrenörler Ayhan Kaya ve Mehmet Coşar´ın içinde bulunduğu araçla giderken, yolun buzlanmasıyla şarampole yuvarlandığı belirtildi. Yaralı futbolcular Sivas Numune ile Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alınırken, diğer futbolculardan oluşan kafile ise yöredeki bir misafirhanede konuk edildi. Kafile daha sonra Antakya´ya getirildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kazada can kaybının olmamasının kendilerini teselli ettiğini ifade etti ve 'Çocukların bazılarında kırıklar var, tedavi süreçleri başladı. Bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum' açıklamasını yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00