Yılın ahisi İsmail Toklucu

Bir terbiye ocağı olarak ahilik

GÜNCEL 16.09.2020 10:07:12 0
Yılın ahisi İsmail Toklucu

İskenderun/SES

14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan 33. Ahilik Haftası dolayısıyla, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ve beraberindeki heyet Vali Rahmi Doğan´ı ziyaret etti.
Hatay´da yılın ahisi seçilen İsmail Toklucu´yu da kutlayan Vali Doğan, ahilik kültür ve değerlerinin önemine dikkat çekti.
Valilik Makamında gerçekleşen kabulde, Ahilik Teşkilatının 13. Yüzyıldan beri Türk esnafının kadim geleneklerini ve davranışlarını gösteren güzel bir gelenek olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Ahilik, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. İlimizde yılın ahisi seçilen İsmail Toklucu´yu tebrik ediyorum. 33. Ahilik Haftasının tüm esnafımıza hayır, bereket ve bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.
Başkan Teksöz ise nazik kabulünden ve iyi dileklerinden dolayı Vali Doğan´a teşekkür ederek hafta boyunca yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Felsefesi günümüze de ışık tutuyor
Ahilik Haftası nedeniyle mesaj da yayınlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu´da atılan Ahilik teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda kültürel, sosyal ve ekonomik düzeni sağlamayı amaç edinen bir oluşumdur. Ahilik, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli´nin ´Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir´ düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir. 14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlayacağımız Ahilik Haftası münasebetiyle ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli´yi rahmet ve minnetle yâd ederken, bu haftanın ahilik kültür ve değerlerinin yeniden hatırlanarak tazelenmesine vesile olmasını temenni ediyor, esnaf ve sanatkârlar başta olmak üzere bütün vatandaşların Ahilik Haftası´nı kutluyorum.'


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00