“Yıllarca yapılmayanları yapıyoruz”

Hatay´a 8 yeni atıksu arıtma tesisi yaptılarını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Altyapı da yapıyoruz.

GÜNCEL 10.05.2018 10:50:54 0
“Yıllarca yapılmayanları yapıyoruz”

Antakya/SES

 Muasır medeniyetler seviyesinden bahsediyorsanız ve gelişiyor diyorsanız bugün bunları konuşmamamız gerekiyordu. 16 yıllık iktidarda bu kadar sorunu büyükşehire bırakmamaları lazımdı. Günü kurtarmak için değil, geleceği kurtarmak için yıllarca yapılmayanları yapıyoruz' açıklamasını yaptı.
Antakya-Defne içme suyu projesi kapsamında isale hattı çalışmalarının sürdüğünü ve 15 bin abonenin bağlantı çalışmalarına başlanacağını, yeni yerleşim yerlerinin içmesuyu şebekesinin yapıldığını ifade eden Savaş, Antakya, Defne, Erzin, Belen, Altınözü ve Yayladağı gibi bir çok yerde içmesuyu çalışması yaptıklarını ve tamamladıklarını söyledi. Savaş, halk sağlığının kendileri için önemli olduğunu bu anlayışla halkın çeşmesinden temiz ve sağlıklı içmesuyu akması için insan sağlığı için tehlike oluşturan paslı ve kireçli boruları bertaraf ettiklerini de belirtti.

“Asi Nehri´nin temizlenmesine katkı sağlayacak”
Antakya ve Defne´nin iki yakasından Asi Nehri´ne akan atıksuları tahliye etmek amacıyla dev borularla kanalizasyon hattı döşeme çalışmasını tamamladıklarını ve bağlantı çalışmalarına başlanacağını belirten Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şu değerlendirmede bulundu: 'Asi Nehri´ne akan kirli suları, yapımına devam ettiğimiz Membran Biyoreaktör teknolojili Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi´nde yüzde 99.99 oranda arıtarak Asi´ye temiz su olarak dökülecek. Asi Nehri´ne ışıklandırma çalışması yapacaklarını ve mikropların üremesini azaltmak, suyun içindeki oksijen satürasyonunu (doygunluk) yükseltmek ve suyu havalandırmak için fıskiye yapılacak. Bu çalışmalarla bırakılan suyun kokmadan kalacağını ve Asi Nehri´ne özlenen tabloyu göreceğiz. Antakya 2. Grup Güzelburç, Odabaşı, Narlıca(Mobilyacılar Sitesi) Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı da devam ediyor. Direkt Asi Nehri´ne deşarj olan Karaali, Kuzeytepe, Ekinci ve Narlıca mahallelerinin atıksularını yapımı süren Küçükdalyan Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi´ne ileterek atıksuyun arıtılmasını ve Asi Nehri´nin temizlenmesine katkıda bulunacak.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00