Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu açıldı

İsmi okulda yaşıyacak

EĞITIM 4.12.2019 11:06:10 0
Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu açıldı

İskenderun/SES

Dörtyol´un Kuzuculu Mahallesinde yapılan Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu törenle açıldı. Okulun açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Karasu, vali yardımcısı Yusuf İzci, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, Hatay eski Milletvekili İsmail Soylu ile bazı sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Törende konuşan Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Karasu, okulun yapımına 2017´de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle hazineye ait 2.072 metrekare parsel üzerine başlandığını ve Dörtyol İlk Kurşun Anaokulu ismiyle 29 Kasım 2018 tarihinde yapılarak eğitime başladığını ifade etti. Karasu, 'Okul, zemin artı bir kat olmak üzere 6 derslik şeklinde düzenlenmiştir. Okul için hayırseverler tarafından 620 bin lirası bağışlanmış ve okulun adı Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu olarak değiştirilmiştir. Okul, 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır' dedi. Yılmaz Bahadır Amaç Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Bahadır Amaç da, acı kayıp sürecinde yanlarında olan ve kendilerini yalnız bırakmayan belediyeler, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Hatay Valisi Doğan da şunları söyledi: 'Çok duygusal bir ortamda açılış yapıyor olmak elbette ki beni de etkiledi. Bu hadiseyi duyduğum da, biraz önce okul bahçesinden içeri girdiğimde de anne ve babanın ne kadar sevildiğini fark ettim. Haziruna baktığımda insanların gözlerinden ailenin ne kadar kutsal olduğunu, ne kadar sevildiğini, değer verildiğini de anladım. Ben anne ve babaya öncelikle başsağlığı diliyorum. Evladımız herkesi etkilemiş. Evladımızın güzelliğini, başarısını, gözlerinin içindeki o parıltıyı gören insanın etkilenmemesi mümkün değil. Ecel. Takdir-i İlahi. İnsanlar doğuyor, büyüyor ve bir müddet sonra da ölüyor. Bir imtihan süreci. Ben inanıyorum ki bu kardeşim dünyadaki imtihanı başarıyla geçmiş. Hatay eski Milletvekili İsmail Bey, bize böyle bir teklifle geldiğinde ve olayın da kamuoyunu ciddi etkilediğini düşündüğümüzde biz de bu okula isminin verilmesine katkı sağladık. Okulları evlatlarımızı yetiştirdiğimiz, geleceğe hazırladığımız, bizim için çok kıymetli olan varlıklardır. Çok güzel bir okul yapılmış. Arsasıyla, bulunduğu lokasyonla, binasıyla, içerisindeki teçhizatla, donanımla çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak bir mekân haline gelmiş. Kardeşimizin ismiyle de inşallah ilelebet yaşayacaktır. Eğitim çok önemli. Eğitimde AK Parti hükümetleri döneminde ciddi yatırımlar yapıldı, donanımlar alındı. Ama eğitimde en önemli husus eğitimin kalitesidir. Bu okuldan yetişecek çocukların bizim için ne kadar önemli olduğu ortada. Bu çocukları yetiştirecek olanlar da elbette ki öğretmenlerdir. En büyük yük öğretmenlere düşüyor. İnşallah bu ve buna benzer okullarda çok kaliteli, çok başarılı çocuklar yetişecek, bu çocuklar da bu devleti, bu milleti bu topraklarda ilelebet payidar kılacaktır.'
İl müftüsü Kavillioğlu´nun duaları eşliğinde protokol üyelerinin birlikte kurdele kestiği Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu´nun açılışını yapıldı ve katılanlar okul binasını da gezdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23