Yine liman, yine Angus ´krizi´

Brezilya´dan ithal edilen ve ülkemizde “ucuz et” olarak satılacağı belirtilen canlı sığırları geçen yıl getiren ve bazı kesimlerce ´ölüm gemisi´ olarak adlandırılan NADA adlı gemi, bir kez daha Türkiye´ye geldi ve getirdiği sı?

GÜNCEL 27.08.2019 11:17:21 0
Yine liman, yine Angus ´krizi´

 

İskenderun/SES
İnternette yayın yapan odatv´nin haberine göre, hayvan hakları savunucuları tarafından ortaya çıkarılan fotoğraf ve videolar aracılığıyla canlı sığırların yol boyunca sağlıksız, pis bir ortamda, işkence altında ve son derece sağlıksız koşullarda taşındığı bilgisi paylaştı.
Haberde, kayıtlara göre 2 Ağustos´ta Brezilya´dan yola çıkan 22 Ağustos´ta da İskenderun´da Limak Port´a yanaşan geminin, Brezilya´dan getirdiği ithal hayvanları limanda bıraktığına yer verildi. Geminin geçen sene gelişinin ardından Türkiye´de birçok hayvan hastalığı ortaya çıktığı, özellikle büyükbaş hayvanların hastalıklı olarak Türkiye´ye sokulduğunun konuşulduğuna yer verilen haberde, kentte yükünü bırakan Panama bandıralı geminin daha sonra demir alarak İskenderun Körfezi´nin açıklarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ne doğru ilerlediğine de yer verildi.
Öte yandan İskenderun´dan bir kişi de limana 25 bine yakın canlı hayvan getiren geminin, 10 bine yakın bölümünün boşalttığını ancak daha sonra gelen bir talimat üzerine boşaltma işleminin durdurulduğunu ve geminin limandan ayrılarak Körfez açığına doğru gittiğini savundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19