“Yitirdiklerimiz gönlümüzde, taleplerimiz dilimizde”

Hatay Tabip Odası, Hatay Dişhekimleri Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ile Hatay Psikologlar Derneği adına ortak açıklamada, “Kovid-19 meslek hastalığıdır, önerdiğimiz yasa tasarısı kabul edilsin” talebinde bulundu.

SAĞLIK 12.03.2021 17:01:48 0
“Yitirdiklerimiz gönlümüzde, taleplerimiz dilimizde”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik okuduğu ortak açıklamada, “Kovid-19 meslek hastalığıdır, önerdiğimiz yasa tasarısı kabul edilsin. Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın” dedi. Yitirilen 385 sağlık emekçisi ile dünyadaki en yüksek kayıp rakamlarına ulaşıldığına işaret eden Dr. Nazik, “Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Tabip Odaları ve Hekimler olarak, 14 Mart Tıp Haftası´nda, sağlık ortamının tüm olumsuzluklarına rağmen, sayısız eylem ve etkinliklerle ‘Yitirdiklerimiz gönlümüzde, taleplerimiz dilimizde´ diyeceğiz” ifadesini belirtti.

Pandeminin başlangıcından bugüne kadar dünya genelinde 117 milyonu aşkın kişinin hastalandığı, 2,5 milyonun üzerinde insanın ise öldüğü hatırlatılarak şöyle denildi:
“Virüsün ülkemize daha geç gelmesinin yarattığı iyimser hava, gerçek verilerin toplumla paylaşılmaması ve gerekli önlemlerin zamanında alınmamasıyla beraber, bir süre sonra ortadan kalkmış, turkuaz tablo kara tabloya dönüşmüştür. Bugüne kadar ülkemizde 3 milyona yakın kişi hastalanmış, ölüm sayısı, resmi rakamlarla dahi 30 bine ulaşmıştır. Yitirdiğimiz 385 sağlık emekçisi ile dünyadaki en yüksek kayıp rakamlarına ulaştık. Hepsini, bugün saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.”

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, 14 Mart Tıp Bayramı isteklerini de 4 kurum adına şöyle sıraladı:
“Kovid-19 meslek hastalığıdır, önerdiğimiz yasa tasarısı kabul edilsin. Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın. Şiddetsiz bir sağlık ortamında çalışabilmek için, yeni ve etkili ‘Sağlıkta Şiddet Yasası´ çıkarılsın. Emekliliğimize de yansıyacak temel ücret ile ekonomik ve özlük haklarımız iyileştirilsin. Özgür ve bilimsel çalışma ortamı için meslek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin. Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Tabip Odaları ve Hekimler olarak, 14 Mart Tıp Haftası´nda, sağlık ortamının tüm olumsuzluklarına rağmen, sayısız eylem ve etkinliklerle ‘Yitirdiklerimiz gönlümüzde, taleplerimiz dilimizde´ diyeceğiz. Bir kez daha, pandemide kaybettiğimiz sağlık emekçilerini saygı ve özlemle anıyor, taleplerimizin yerine getirilmesi için de meslek değerlerinden aldığımız güçle mücadeleye devam edeceğimizi ifade ediyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04