“Yiyecekleri israf etmeden kullanın”

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle sağlıklı ve dengeli beslenme programında biraraya gelen diyetisyen Eray Albayrak, dünyada 900 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek israftan kaçınılmasını istedi.

SAĞLIK 18.10.2018 10:06:01 0
“Yiyecekleri israf etmeden kullanın”

İskenderun/SES

 Albayrak, “Türkiye´de her hane halkının her gün ortalama 816 gram gıdayı israf ettiği tahmin ediliyor. Bu nedenle israftan kaçınarak, yeterli miktarda yiyecek kullanılması önemlidir” dedi.
İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, ‘16 Ekim Dünya Gıda Günü´ dolayısıyla İskenderun Doğa Koleji öğrencilerini sağlıklı ve dengeli beslenme hakkında bilgilendirdi. Düzenlenen program kapsamında dünya geneli yaşanan gıda israfına da dikkat çeken Uzman Diyetisyen Albayrak, besinlerin bilinçli tüketilmesiyle, bu israfın önüne geçilebileceğini ifade etti. 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında, dünyada aç insan sayısı son yıllarda artış gösterdiğine de dikkat çeken Albayrak, “Dünyada 900 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Bu demek oluyor ki, her dokuz kişiden birisi açlık yaşıyor. Türkiye´de açlık oranları düşük, fakat beslenme anlamında obezite sorunuyla karşı karşıya. Türkiye´de her hane halkının her gün ortalama 816 gram gıdayı israf ettiği tahmin ediliyor. Bu nedenle israftan kaçınarak, yeterli miktarda yiyecek kullanılması önemlidir. Alışveriş yaparken, paketlerdeki son kullanma tarihlerine dikkat edin. Yiyebileceğiniz miktarda yemek yapın. Dünya Gıda Günü ile ilgili 2030 yılına kadar dünyada açlığın sonlandırılmasının mümkün olduğuna dair farkındalığın artırılabiliniz” diye konuştu.

“Sağlıklı beslenme kahvaltıdan geçiyor”
Sağlıklı bir vücudun, yeterli ve dengeli beslenmeden geçtiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Okul çağı çocukların büyüme ve gelişme döneminde yeterli ve dengeli beslenme önemli bir rol oynamaktadır. Yeterli ve dengeli beslenmeme durumunda, bireyde birçok sağlık sorunu ortaya çıkabilmektedir. Vücuttaki birçok metabolik sürecin etkilenmesi hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Sağlıklı beslenmek için günde üç ana ve en az iki ara öğün yenilmelidir. Yoğun bir güne sağlıklı bir şekilde başlamanın en önemli kuralı ise kahvaltıdır. Bununla birlikte her gün 5 porsiyon taze sebze ve meyve tüketmeye özen göstermek gerekir. Yaşamınızda yapacağınız bu önemli değişiklikler, sizlerin daha kaliteli sağlık düzeyinde bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır.”

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23