YKS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sonuçlarını dün açıkladı.

EĞITIM 18.07.2019 11:22:48 0
YKS sonuçları açıklandı

Akın Bodur/İskenderun

 Üniversiteli olmak isteyen adaylar, sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebiliyor. 2 milyon 370 bin kişinin katıldığı YKS´de en yüksek puan 500 olurken, imki yıllık üniversite tercihi yapacakların en az 150 puan, dört yıllık fakülte tercihinde bulunacakların ise en az 180 puan alması bekleniyor. Geçen yıl 1 milyon 50 bin olan üniversite kontenjanlarında bu yıl düşüş yapıldığı ve tüm üniversitelerdeki kontenjan sayısının 980 bin dolayında olmasının beklendiği ifade ediliyor. Üniversiteli olmak isteyen üniversiteli adayları, YKS puanlarına göre tercihlerini 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapacak. Eğitimciler, tercihlerin puanlara göre değil, başarı sıralamasının dikkate alınarak ve öğrenci adaylarının eğitimg örmek istedikleri okulların yazılarak yapılmasını önerdi.

Mezun olanlar daha başarılı
İskenderun´da özel eğitim veren Güney Kampus temel Lisesi öğretmeni Recep Yıldırım, sınav sonuçlarına bakıldığında lise son sınıf düzeyinde bulunan ve bu yıl sınava girenlerin, önceki mezunlara göre daha başarısız olduğu değerlendirmesinde bulundu. Mezun durumda olanların liseye bitirme aşamasında olan öğrenci adaylarına göre daha başarılı olduğunu düşündüğünü anlatan Yıldırım, 'Lise son sınıfta okurken sınava girenlerin başarı durumu istenilen veya beklenen düzeyde değil. Önceki yıllarda mezun olanlar daha başarılı görünüyor. Sınav sonuçlarına bakıldığında ilk izlenimim mezunların patlamasının yaşanacağı yönünde' dedi.
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 15-16 Haziran´da uygulanan 2019-YKS´ye yönelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: '12 Şubat günü başvuruların alınmasıyla başlayan YKS-2019 süreci, 15-16 Haziran´da sınavların uygulanmasının ardından şu an itibarıyla sonuç açıklanması ile devam ediyor. Adaylarımız sonuçlarını ´https://sonuc.osym.gov.tr´ sayfamızdan öğrenebilirler. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederim.'

1 soru iptal edildi
ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyurusunda da, 2019-YKS´ye ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. Duyuruda, '2019-YKS´ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) temel soru kitapçığındaki ´Türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler -1´ testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.' ifadesine yer verildi.

İMYO tanıtım günleri yapacak
YKS sonuçlarının açıklanması ve tercih sürecinin başlayacak olması üzerine İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksek Okulu (İMYO) da düzenleyeceği tanıtım günlerine hazırlanıyor. 1976´dan beri yüksekokul olarak gençleri iş dünyasına hazırlayan İMYO 13 bölüm, 20 programda, 45 akademik personel, 54 atölye, laboratuvarı ve derslikle gençleri, İSTE bünyesine davet ediyor. Yemekhane, kantin, kapalı ve açık spor alanları ile gençlere kampüs yaşamı sunulduğunu belirten iskenderun Meslek Yüksekokulu yönetimi, köklü geçmişi; güçlü, deneyimli, nitelikli, akademik kadrosu, güncel ve dünya standartlarında uyumlu müfredatı iş dünyası ile entegrasyonu, sosyal kültürel ve toplumsal faaliyetlerin yapıldığını belirtti ve iki yıllık yüksekokul bünyesinde şu programların bulunduğunu anımsattı: Basın ve Yayıncılık Programı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Programı, Elektrik Programı Geleneksel El Sanatları Programı, Giyim Üretim Teknolojisi Programı, Harita ve Kadastro Programı, İnşaat Teknolojisi Programı, Meteoroloji Programı Makine Programı, Mekatronik Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Otomotiv Teknolojisi Programı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29