Yok edilen ormanlar yerine fidan

Maden arama izni için Kaz dağlarında yok edilen ağaçların yerine geçmesi dileğiyle bakanlık tarafından ülke çapında başlatıldığı değerlendirilen '11 milyon ağaç bugün fidan, yarın nefes' adlı proje kapsamında İskenderun´da da fi

GÜNCEL 7.11.2019 11:05:45 0
Yok edilen ormanlar yerine fidan

Akın Bodur/İskenderun

Sadece İskenderun´da, İSDEMİR´in özelleşmesi sırasında vergi borcuna karşılık hazineye verilen ve bakanlığın ´orman alanı´ diye kabul ettiği, daha sonra sanayiye açılan 2. OSB çalışmasında binlerce ağaç kesildi. 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.110´de İskenderun´un Düğünyurdu Mahallesi Karaçalılık mevkiinde fidan dikim töreni düzenlenecek.
Orman varlığının artırılması ve ağaçlandırmanın önemli olduğunu düşündüğünü savunan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Tarım ve Orman Bakanlığı´nca hayata geçirilen ´Geleceğe nefes ol´ kampanyasını desteklediklerini belirtti. İskenderun Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran, '11 milyon ağaç bugün fidan, yarın nefes' proje kapsamında belediye başkanı Fatih Tosyalı´yı ziyaret etti. Ziyarette, belediye olarak doğa ve çevreye büyük önem verdiklerini ifade eden Tosyalı, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak hedefleniyor. Türkiye ile eş zamanlı olarak il ve ilçe genelinde farklı noktalarda gerçekleştirilecek olan fidan dikim etkinliğiyle ilçenin orman varlığını artırma çabalarına önemli katkı sağlanacağına inanıyorum. Vatandaşları dikili bir ağaçları olması noktasında güzel bir sonuç getirecek etkinliğe katılmaya davet ediyorum' değerlendirmesinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00