“Yoksullaşmada istikrar sürsün isteniyor”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, asgari ücretin vergilendirilmemesi gerektiğini, bu konuda yasa teklifi hazırlığında olduğunu belirtti.

SİYASET 30.07.2018 11:32:17 0
“Yoksullaşmada istikrar sürsün isteniyor”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Dar gelirlilerin sosyal yardımlara muhtaç hale getirildiğini kaydeden Topal, yoksullaşan toplumda kalkınmanın nasıl beklenebileceğini sordu.
TÜİK tarafından açıklanan 2017 hane halkı tüketim harcamaları verilerine göre kişi başına düşen tüketim harcamasının 1.854 TL olarak açıklandığına işaret eden Milletvekili Topal, “2017´de asgari ücret, 1.404 TL, bir kişinin zorunlu tüketim harcaması 1.854 TL olarak açıklandı. Bir asgari ücretli sadece kendi hayatını idame ettirmek için her ay, 450 TL borçlanmaktadır” dedi. Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada bireysel kredilerin, icra dairelerinin dosya sayısının artma gerekçesini burada aramak gerektiğine işaret eden Topal, şu değerlendirmeyi yaptı: “İktidar başta işsizler olmak üzere dar gelirli tüm vatandaşlarımızı sosyal yardımlara muhtaç etmiştir. Her seçim öncesi , AKP´nin meydanlarda ‘biz gidersek sosyal yardımlar kesilir´ diye, yaptığı propagandayı çok iyi anlıyoruz. Bu iktidar halkı kuru soğana, patatese muhtaç etti.”

Yoksullaşarak kalkınma olur mu?
Yine TÜİK verilerinin bir asgari ücretlinin aylık eğitime 10 lira, eğlence ve kültüre 21 lira ayırabildiğini gösterdiğini de vurgulayan Topal, eğitim ve kültüre ayda ayrılan payın ise 31 lira olduğunu, bu kadar yoksullaşan bir toplumdan nasıl kalkınma beklenebileceğini sordu.

Eğitime ayda 11 lira!
Topal, şunları ifade etti: “AKP istikrar devam etsin diyor. Yani yoksullaştırmada gerçekten istikrarlı bir hükumet olarak tarihe geçtiler. Bir tarafta kurulan kuş sütü eksik zengin sofraları diğer tarafta eğitime ayrılan 11 TL. Bu ne vicdana sığar, ne hukuka sığar nede adalete sığar.”


Anahtar Kelimeler: Serkan Topal

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00