´Yol, turizm yolu olarak planlandı´

Muhtarlarla buluşan vali Doğan, Arsuz-Çevlik yolunu değerlendirdi

GÜNCEL 4.07.2019 11:07:23 0
´Yol, turizm yolu olarak planlandı´

Antakya/SES

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Samandağ´da düzenlenen 'Muhtarlarla Buluşma' toplantısında muhtarları ile bir araya geldi. Samandağ Kültür Merkezindeki toplantı, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük´ün kent hakkında yaptığı değerlendirmeyle başladı.
Toplantının açılışında konuşan vali Doğan, her fırsatta kurum müdürleri ile muhtarları bir araya getirip ilçelerin sorun ve çözüm önerilerini değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: 'Böylelikle sorunları yerinde görüp çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Samandağ için çok ciddi yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Bu yatırımlarla Samandağ daha güzel olacak. Arsuz´dan buraya geldim ve yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek için üç saattir yollardayız. 7/24 saat süren yoğun yol yapım çalışması devam ediyor. Yolun yüzde 45´ini bitirmiş durumdayız. 64 menfez ve 2 büyük köprü yapıyoruz. 3 milyon metreküp toprak işimiz var. Arsuz tam bir tatil beldesi olmuş. Bu yol üzerinde çok güzel koylar olduğunu gördük. Yyol güzergahında 4 adet lokasyon belirledik, lokasyonlardan birine karavan merkezi yapmayı planlıyoruz. Yolu planlarken tamamen turizm yolu olarak planladık. Tabiat ve çevre bizim için çok değerli. Yol çalışmalarını tamamen doğal yaşamı göz önünde tutarak yapıyoruz. Yol üzerinde caretta carettaların bulunduğu özel bir alan var, yol yapımı çalışmalarında onlara zarar vermeyecek şekilde, doğal yaşamlarının etkilenmemesi için hassas bir şekilde planladık. Samandağ´da çok güzel tarihi ve doğal güzelliklerimiz var. 188 kilometrelik sahil bandını karış karış işleyerek nasıl halkın hizmetine açabilirizin gayreti içerisindeyiz. Kaynakları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yolun maliyeti 80 milyon TL. Bu kriz döneminde büyük bir yatırım yaptığımızı ifade etmek isterim.'
Mhtarlardan mahallelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen vali Doğan, vatandaşların ilettiği sorun ve talepleri de dinledi. Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurumların il müdürlerine talimat verdi. Vali Doğan, 'Bütün kamu kurumlarının temsilcileri burada. Bize iletilmiş olduğunuz talepleri devletin imkanları ve mevzuat çerçevesinde değerlendirerek sonuçlarından sizleri bilgilendireceğiz' dedi. Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz´ın da katıldığı toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da 'Yol yapım çalışmalarını yerinde inceledik. Bu yol Hatay´ın bir hayaliydi Samandağ için tarihi bir adım atıldı, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29