Yolların onarımını bekliyorlar

Batta Çıktı projesiyle uzun bir süre güzergah ve sıkışık bir çalışma yürütecek taşıyı kooperatiflerinden 47 nolu Mustafa kemal Gürsel Hattı Kooperatif Başkanı Hüseyin Bülbül, mahalle içinde kalan yıpranmış ve çukur yolların o

5.07.2017 10:55:23 0
Yolların onarımını bekliyorlar

Sadet Berkyürek/İskenderun

Mustafa Kemal Mahallesi´nde son durak olarak kullandıkları noktadan Hasan Ali Yücel Caddesi´ne kadar olan güzergahta yıpranmış, çukurlaşmış yolların ulaşımı güçleştirdiğini anlatan Başkan Hüseyin Bülbül, sorunlarını ilettikleri İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir belediyesinden de yanıtsız döndüklerini söyledi.
Bülbül, 20 minibüs, 5 halk otobüsü ile 25 üyeli kooperatifteki sürücülerin yanı sıra yolcuların da yaşadığı ortak sorunu olan ve 20 metrenin altında kaldığı için yolların onarılmasını İskenderun Belediyesi´nden beklediklerini ifade etti.

Son durak çevresi artık hendek.
Üyelerinin yaklaşık 25 yıldır son durak olarak kullandığı alanla ilgili araçların girişini engellemek için boş arsanın çevresini hendekle çeviren mülk sahibiyle kira anlaşmazlığı ise kooperatifin sorunlarına birini daha eklemiş durumda. 3 ay içinde anlaşma sağlanamayınca çevresine kazılan hendekle dolmuşların daha önce sondurak olarak kullandıkları boş arsaya girişleri durduruldu. Şu anda hendeğin yol kısmına 2 araç park ederek bir bekleme düzeni oluşturan şoförler, hareket saati gelene kadar bekletiyor.
Bekleme alanıyla ilgili Bülbül, şöyle konuştu: “25 yıldır kaldığımız yer boş bir tarlaydı. Mülk sahibine belli bir artış oranında teklifte bulunduk. Verebileceğimiz rakamın çok üstünde bir bedel talep etti. Ayda 2 bin lira isterken bizim yıllık önerimiz 7 milyar 200 lira oldu. Geçişimizi engellemek için çevresini kepçeyle kazdırdı. Belediye görevlileri de işleme itiraz edip, çevresini telle kapatabileceklerini bildirdi.”

Yeni bekleme alanı talebi var
Bekleme alanı ihtiyacı için bir önceki yönetim döneminde kendilerine çocuk parkı yanında tahsis edilen alanın yeniden verilmesini istediklerini de sözlerine ekleyen Bülbül, “40 bin nüfusun yaşadığı bir mahallede hizmet veriyoruz. Herşeyden önce mesleğimize saygı, hizmet kalitesi için katlı bekliyoruz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04