Yolu birleştirecek çalışmaları inceledi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu ile Arsuz Kent Meydanı´nı birleştirecek olan Devlet Demir Yolları (DDY) Kampı´ndaki çalışmaları inceledi.

18.09.2017 10:49:03 0
Yolu birleştirecek çalışmaları inceledi

 Culha, piknik alanı, yaya yolu, rekreasyon alanı ve sosyal etkinlik düzenleme sahası gibi amaçlarla kullanılmak üzere, DDY´den kiralanan 106 dönüm arazi içerisindeki 8 dönümlük arazide devam eden çalışmaları başkan yardımcıları Ali Yavuz, Özgür Murt ve Sedat Deveci ile Fen İşleri Müdürü Aaşkın Yetimoğlu´yla birlikte inceledi.

Kent merkezine yepyeni bir estetik, güzellik katacak ve halkı denize daha da yaklaştıracağını ifade ettiği çalışmaların her aşamasını kontrol ettiğini anlatan Culha, DDY´nin piknik alanı olarak kullanıldığı arazi ile Arsuz Kent Meydanı ve Sahil Yürüyüş Yolunu birleştirecek bağlantı çalışmalarının gerçekleşmesi çalışmasında, yeşilin korunmasına hassasiyet gösterdiklerini kaydetti. Culha, amaçlarının kent meydanı ile sahil yürüyüş yolunu birleştirmenin yanı sıra halkın daha nitelikli bir ortamda denize girip, piknik yapmasını sağlamak ve çok daha modern bir planlamayla deniz kenarında keyifle yürüyebilecekleri yaşam alanları hayata geçirmek olduğunu belirtti. Arsuz Belediyesinden yazılı yapılan açıklamaya göre, ilçenin karakteristik özelliklerine uygun olarak yapılan planlamanın ilçe merkezine yeni bir kimlik kazandıracağını da anlatan Culha, halkın fazla vakit geçirmek isteyeceği şekliyle tasarlanan projenin kısa bir zamanda hizmete açılabileceğini belirtti ve teknik ekibe çalışmaların hızlandırılması talimatı verdi.

 

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57