Yönden: Gençliğe inancımız tam

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı pazar günü törenlerle kutlanacak.

GÜNCEL 17.05.2019 11:32:16 0
Yönden: Gençliğe inancımız tam

İskenderun/SES

Atatürk´ün Samsun´a çıkışının ve milli mücadelenin başlamasının 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek etkinlikler, 5 Mayıs 2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği doğrultusunda yapılacak. Atatürk´ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 19 Mayıs Pazar günü, İstanbul´dan Bandırma Vapuru ile Samsun giden Atatürk´ün karaya çıktığı saat olan 07.00´de başlayıp, aynı gün saat 24.00´de sona erecek. Bayram nedeniyle 19 Mayıs Pazar günü caddeler, okul ve kurumlar ile kuruluşlar bayrak ve dövizlerle donatılacak.
İskenderun´da önceki gün Atatürk Anıtında başlayan Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlama etkinliği kapsamında, 19 Mayıs Pazar günü de Atatürk Anıtına çelenk sunulup, Atatürk´ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak. Çelenk, yönetmelik kapsamında saat 10.00´da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından sunulacak, ardından da saat 10.30´da İskenderun Spor Salonunda tören yapılacak. Törende, Atatürk´ün Gençliğe Hitabesinin de okunacağı törende, günün önemi ve anlamını Gençlik ve Spor İlçe Müdürvekili Ferit Ali Gündel anlatacak; spor gösterileri yapılacak ve öğrenciler arasında düzenlenen futbol, voleybol, basketbol, bocce ve yüzme yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek. 19 Mayıs günü İskenderun Şehir İskelesi´nde Sahil Güvenlik Botları saat:10.00 ile 16.00 arasında; Deniz Kuvvetleri Komutanlığının savaş gemileri de, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı kışlasında saat:10-00- 12.00 ile 14.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak. Aynı gün, İskenderun Deniz Müzesi de saat 10.00-18.00 arasında ücretsiz gezilebilinecek. İskenderun Halk Kütüphanesi´nde açılan kitap sergisi de 20 Mayıs´a kadar sürecek.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 19 Mayıs kapsamında yaptığı açıklamada, '19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkarak Anadolu´nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 100. yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla idrak ediyoruz' değerlendirmesini yaptı. Kaymakam Yönden, gençlere ise şöyle seslendi: 'Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti´nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. 19 Mayıs´ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk´ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti´nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyamızın bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en güzel imkânları sunmak da bizim asıl görevlerimizdendir. İnanıyorum ki, gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir. Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı ışıkla Türkiye´yi aydınlık yarınlara taşıyacağına ve dünyaya örnek olacak uygarlık adımları atacağına inancımız tamdır.'
Antakya´daki 19 Mayıs kutlaması ise aynı gün Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayıp, Antakya Kapalı Spor Salonundaki etkinlikle sürecek.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29