Yönden´den gazilere ‘şükran´ mesajı

İskenderun Kaymakamı Sayın İskender Yönden, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül günü, 'Gaziler Günü' olarak kabul ve ilan ed

GÜNCEL 15.09.2021 21:01:58 0
Yönden´den gazilere ‘şükran´ mesajı

İskenderun/SES

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında Kaymakam Yönden, gazilerin anısını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamanın da amaçlandığını kaydetti. Kaymakam Yönden´in mesajı şöyle: “Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Aziz milletimiz, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı yediden yetmişe cansiperane mücadele etmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu mukaddes vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Necip milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten asla çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm zorluk ve zorbalıkları atlatacak güce, dirayete ve kararlılığa sahiptir.”
Gazileri, ‘vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri´ olarak tanımlayan Kaymakam Yönden, mesajını söyle sürdürdü: “Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız kahraman gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bu hürriyeti aziz şehitlerimize ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimize borçlu olduğumuz bilinciyle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, adeta yaşayan bir tarih misali aramızda bulunan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57