Yörenin yazarlarından ´tanıtım´

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri

GÜNCEL 3.09.2019 13:24:58 0
Yörenin yazarlarından ´tanıtım´

Nesrin Geyik/İskenderun

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, Arsuz´da düzenlenen XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleriyle anıldı. 02-31 Ağustos tarihleri arasında yapılan etkinlikler de sona erdi.
XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap tanıtımına yöredeki yazarlardan Ayla Kutlu, Talin Azar ´Kuklacı´, Mehmet Gür ´Yol´, Özdemir Aktan´ savaş´ ve Yasemin Mıstıkoğlu da ´Trenli gelinler´ adlı kitaplarının tanıtımını yaptı, imza günü düzenledi.
Yazarların kitap tanıtımında konuşan Prof. Dr. İskender Sayek, bir ay süre ile devam eden ve her yıl daha da zenginleşen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin iki amacının olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sayek, 'İlki ve en önemlisi Arsuz halkının yada bir vesile ile Arsuz´a gelenlerin, sağlık bilgileri ile donatılması, kültür etkinlikleri ile zenginleştirilmesi, diğer amacı da bu etkinliklerden elde edilentur' diye konuştu. Daha önce gazetecilik de yapan Hatay eski Milletvekili Levent Mıstıkoğlu´nun eşi Yasemin Mıstıkoğlu, kitabının çalışmasına 2013 yılında başladığını ifade ederek, Antakya´ya evlilik yolyuyla geldiğini söyledi. Evlilik yoluyla Antakya´ya gelen kadınların yörenin yaşam kültürüne pek alışamadığını ifade eden Mıstıkoğlu, 'Kitapta benim hikayemle birlikte 24 röportaj var. Neden bu şehir? Ve hiç bilmediğimiz bu şehirde yaşamayı nasıl becerdik? yada becerebildik mi? Bize neden ´trenliler´ diyorlar? Hepsini yazmaya çalıştım' değerlendirmesini yaptı. Yazarların tanıtımını yaptığı kitapların satışından elde ettiği gelirin bir bölümünü vakfın burs fonuna katkı aktardığı da belirtildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21