Yöresel ürünler alıcısına aracısız ulaştı

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in ‘vizyon projesi´ olarak adlandırılan, Arsuz Belediyesi´nin kadın üreticilerin buluşturulduğu Kadın Eli Semt Pazarı´nın ilki düzenlenen törenle açıldı.

GÜNCEL 9.09.2019 11:02:34 0
Yöresel ürünler alıcısına aracısız ulaştı

Nesrin Geyik/İskenderun

 Kuruluş çalışmaları belediye başkanı Güven´in eşi Behice Güven´in himayesinde başlatılan proje kapsamında ikinci semt pazarı Karaağaç mahallesinde 12 Eylül Perşembe günü açılacak.
Arsuz Belediyesi tarafından mahallelere gerçekleştirilen ziyaretler, üretici kadınlara yönelik bilgilendirme çalışmalarının ardından çalışmaları tamamlanan pazar, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir´in de katıldığı törenle açıldı. Kadın Eli Semt Pazarı üreticilerine ve katılımcılara seslenen belediye başkanı Güven, kadınların üretime katılmasının sağlanmasında belediyelerin rolüne dikkat çekti. Güven, “Ekonomik sıkıntı içinde olduğumuz bir durumda, hepimizin bu gerçeği bildiği bir ortamda belediyelerin asli görevlerinin yanında başka görevlerinin olduğunu hep hatırlattık. Bu görevlerin bir tanesi ekonomisi kötüye giden vatandaşımıza bir ekilde katkıda bulunmak. Bu amaçla da ev hanımlarının evdeki emeklerinin heba olmaması ve değerlendirilmesi amacıyla özellikle kadınların bu işe katılması gerektiği ve kadınlarla ilgili projelerin olduğuna inandık, anlattık ve gerçekleştirdik” dedi.

Başarıya imza birlikte atıldı
Kadın Eli Semt Pazarı´na yönelik çalışmanın 1,5 ay önce başlatıldığını hatırlatan Güven, organizasyonda selediye çalışanlarının yanı sıra gönüllü çalışmaların da payına işaret etti, gerçekleşmenin birlikte yakalandığını söyledi, doğrudan projenin içinde yer alan meclis üyelerine de isim isim teşekkür etti. Güven, şöyle konuştu: “Bu çalışmada özellikle emeği geçen, bu işin başında organize eden eşim Behice Güven´e teşekkür ediyorum. Onun yanında kadın arkadaşlarının, Turizm Derneğinin yöneticilerini çok büyük etkileri olmuştur. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Hepsi bir emek gösterdiler. Meclis üyelerimizin birkaç tanesi daha aktif oldu. En başta Rami Köklü, Lokman Canımoğlu, Mehmet Ali Açıkyol, Hasan Arslan arkadaşlarım bizzat bu çalışmanın içinde rol aldılar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Belediye çalışanları, ilgili müdürlükler de her türlü çabası ve ön çalışmayı yaptılar. Hep beraber bir başarıya imza atılmış oldu.”

Akçalı: Sonraki adım birlik ve kooperatifleşme
Arsuzlu 75 üretici kadının tezgah açtığı pazarın açılışında konuşan Tarımsal Hizmetler Müdürü Şerif Akçalı, Arsuz´un ‘doğal zenginlikleri, ürün çeşitliliği ve emek veren kadınlarının biraraya geldiğini´, giderek genişleyecek uygulamanın çeşidiyle, lezzetiyle doğallığıyla zengin, yöresel bir ürün yelpazesi oluşturulacağını kaydetti. Yöresel ürün üretimi ve pazarın daha geniş kitlelere hitap etmesi, ürün miktarı ve çeşitliliğinin arttırılması, uygulamanın yaygınlaştırılması için üretimin sürekliliğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Akçalı, birlik ve kooperatifleşme yönünde atılacak adımda da belediyenin üretime belediye desteğinin sürdürüleceğini kaydetti.

Çekin´den ‘marka´ umudu
Kadın Eli Semt Pazarının seçim propaganda döneminde Güven´in tanıtımını yaptığı projeleri arasında yeraldığını hatırlatan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de törendeki konuşmasında Arsuz´daki emekçi kadınların ürünlerini pazarlamalarına imkan sağlayan bu projenin gerçekleştirilmesinde belediye çalışanları ile Behice Güven ile ekip arkadaşlarının çabasına dikkat çekti. Çekin, “Umarım önümüzdeki süreçte bu uygulama çok daha genişler ve marka haline gelir. Bana göre bu el emeğine paha biçilemez” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22