“Yöresel ürünleri korumaya alıyoruz”

Antakya Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, 2016 yılında Türk Patent Enstitüsü´ne başvurarak künefenin coğrafi işaret tescil belgesini aldıklarını belirterek, tescil edilen Hatay künefesinin özellikleri ve servis kriterlerinin d

8.08.2017 12:13:23 0
“Yöresel ürünleri korumaya alıyoruz”

 

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin Antakya´da geçen bir dostluk hikayesini anlatan “İki İyi Çocuk” filminin setini ziyaret etti. Çinçin oyunculara Coğrafi İşaret Belgesi ile Hatay´a özgü olduğu tescillenen künefe tatlısı hazırlayarak şerbet döktü. Hatay künefesinin taklitle karşı karşı kaldığını, ancak tescil belgesiyle yöresel tatlıyı koruma altına alarak, bu belgeyle künefenin özellikleri ve servis kriterlerini de belirlediklerini aktaran Çinçin, yine Antakya peyniri gibi yerel tatlar ve ürünler için çalışma başlattıklarını kaydetti.
Yönetmenliğini Mehmet Demir Yılmaz´ın, görüntü yönetmenliğini Argyrs Theos´un, müziklerini de Derya Köroğlu´nun yapacağı “İki İyi Çocuk” filminin başrollerinde Sarp Leventoğlu ve Kazım Karakadıoğlu yer alıyor. Ayrıca kadroda, Günay Karacaoğlu, Devrim Akın, Sevcan Yaşar ve Şeyda Terzioğlu var. Murat Serezli ve Hamdi Alkan´ın da konuk oyuncu olarak yer aldığı İki İyi Çocuk' filminin çekimleri Antakya´da başladı. Filmin kamera arkası ise zaman zaman konukluklarla renkleniyor. Çinçin´in ziyareti de künefe hazırlığı ve ikramıyla tatlandı. Çinçin, künefede kullanılan peynir ve pişirme şekliyle ilgili de uygulamaları paylaştığı ziyarette, tescil süreci çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Hatay´ın anavatana katılmasının 78. yıldönümünde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 78 metrelik künefenin halka ikramında yaşanan izdiham ve basında olumsuz görüntülerle yer almasına da değinen Çinçin, “Kentin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz, künefeyi nasıl sadece Antakyalılar hakkını vererek lezzetli bir şekilde yapıyorsa, yeme adabını da en iyi onlar bilirler. Coğrafya İşareti Tescili bulunan Antakya künefesi sadece hazırlanışıyla değil yeme adabıyla da Antakya için manevi bir değer” diye konuştu.


"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00