YSK’ya Hatay için olağanüstü itiraz! Ölen seçmenler adına da oy kullandırılmış!

CHP, HBB Başkanlığı mazbatasının AKP adayına verilmesine itiraz etti, YSK'ya olağanüstü bir dilekçe sundu.

HATAY 7.04.2024 17:16:00 0
YSK’ya Hatay için olağanüstü itiraz! Ölen seçmenler adına da oy kullandırılmış!

İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, 2024 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının AKP adayına veren Hatay İl Seçim Kurulu'nun kararına itiraz Yüksek Seçim Kurulu’na ’olağanüstü’ itirazda bulundu.

YSK’ya giden heyette CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, İskenderun Belediye Başkan adayı Av. Mehmet Duduoğlu da da yer aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener’e nezaket ziyaretinde bulundu, Hatay’da seçimin iptalini istedi. Ziyaretin ardından yapılan açıklamada 3 bin 389 ölü seçmen adına oy kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

Farktan fazla sayıda ölü seçmen adına oy kullandırılmış!

CHP’nin medya hesaplarından yayımlanan ve Özel'in ses telleriyle ilgili geçirdiği operasyon nedeniyle açıklamayı CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı. Gül Çiftçi, şu bilgileri paylaştı: “Hatay’da yaptığımız olağanüstü itiraz kısmına gelirsek, bizim öncelikle Hatay’da talebimiz bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması olup, yine tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl kullandığının tespitini talep ediyoruz. Seçimin iptalini istiyoruz. Bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Yani kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Dolayısıyla Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır. Buradan bütün il, ilçe seçim kurulları dahil olmak üzere hakimlere, seçim kurulu üyelerine adalete uygun haklı hakkaniyetli ve kanuna uygun bir şekilde davranmaya davet ediyoruz."

YSK önüne ikinci çağrı

"Hatay halkının iradesinin sayılmasını istediğini belirten CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, AKP adayı Mehmet Öntürk'e verilen mazbatayı meşru görmediklerini söyledi. İtirazlara ilişkin görüşmelerin yarın tamamlamasının beklendiğini kaydeden Böke, bir kez daha YSK önünde toplanma çağrısı yaptı. Böke, "3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını tespit ettik, geçersiz oylara geçersizliklerinin nedenlerinin yazılmadığını tespit ettik. Her birinizi CHP heyeti ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızı Lütfü Savaş'a hoş geldin demek için, irademize sahip çıkmak için yarın yine buraya bekliyoruz” diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74