Yüksekokul yasta...

Sınavdan çıkan iki öğrenciye araç çaptı: 1 öğrenci yaşamını yitirdi, diğeri ağır yaralı

5.01.2017 08:56:24 0
Yüksekokul yasta...

Sadet Berkyürek-Burak Milli/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) okuyan ve önceki akşam okuldan çıkan 2 kız öğrenciye araç çarptı. Kazada bir öğrenci hayatını kaybetti, diğeri de ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, İSTE İskenderun Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Proğramcılığı Bölümü öğrencisi İskenderunlu Eda Tütüncü (19) ve Siirtli Rabia Turan (19) ders bittikten sonra okuldan çıktı.

Dolmuşa binmek üzere üniversitenin karşısında bulunan durağa yürüyen 2 kız öğrenciye, karşıdan karşıya geçerken İskenderun istikametinden Belen yönüne giden, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 31 B 3783 plakalı otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan 2 kız öğrenci, arkadaşlarının ve çevredeki vatandaşlar tarafında çağrılan ambulansla ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerden Tütüncü, İskenderun Devlet Hastanesine, Turan da ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi Tütüncü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavisi süren  Turan´ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Yaşanan kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eda, dün toprağa verildi

Otomobil kazası sonrası sevdiklerinden ayrılan İskenderunlu üniversite öğrencisi Eda Tütüncü, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tütüncü´nün cenazesi, helallik alınmak üzere  önce Numune Mahallesi´ndeki baba evine götürüldü ardından da Mustafa Kemal Mahallesi´nde bulunan Karatoyuk Camii´nde düzenlenen tören sonrası, Çankaya Mezarlığı´nda toprağa verildi. Tütüncü´yü son yolculuğuna uğurlayanlar arasında annesi Aysel ve babası Emre Tütüncü ile yakınları, sevdikleri, ööğretmenleri ve okul arkdaşları da bulundu. Cenaze törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Selçuk Mıstıkoğlu da yer aldı.

Final sınavları ertelendi

Kaza sonrası İskenderun Meslek Yüksekokulunda dün yapılması gereken dönem sonu ve güz dönemi sınavları olarak adlandırılan final sınavları da ertelendi. İskendenderun meslek Yüksekokulundaki tüm sınavların bir süreyle ertelendiğini duyuran üniversite yönetiminin yeni sınav tarihini önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. 

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü de olay ve sınavlara ilişkin mesaj yayımladı. İSTE´nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, meslek yüksek okulu öğrencilerinden Eda Tütüncü´nün kaza sonucu hayatını kaybettiği anımsatıldı. İSTE olarak büyük üzüntü yaşadıkları belirtilen mesajda, şunlara yer verildi: 'Merhuma Allah´tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Vefat nedeniyle İskenderun Meslek Yüksekokulu´nda (İMYO) 04 Ocak 2017 Çarşamba günü yapılacak final sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Başımız sağolsun.'

Öğrenciler: Yastayız

İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu´ ikinci öğretim öğrencisi Eda Tütüncü´nün sınav çıkışı E-91 karayolunda trafik kazasında hayatını kaybetmesi öğrencileri yasa boğdu. Sınav sonrası saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada arkadaşlarının ambulansla hastaneye kaldırılmasının ardından öğrenciler de hastanelere ulaştı. İMYO´nun yöneticileri ve öğretim üyeleri de öğrencilerin sağlık durumlarını hastaneye gelerek takip etti.

Rektörlükten başsağlığı mesajı

Öğrencilerin durumlarını yakından takip eden İSTE yönetimi Rabia Tütüncü´nün vefatının ardından taziye mesajı yayınladı. Rektörlük adına yayımlanan mesajda, “İSTE ailesi olarak büyük üzüntü yaşıyoruz. Merhumeye Allah´tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun” ifadesine yer verildi.

Öğrenci konseyi: Yılların ihmalkârlığı

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi geçen dönem başkanı Kasım Bağdu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede aynı noktada geçmiş dönemde yaşanan kazalara dikkat çekti. Bağdu, “Yaya Trafiği sıkıntısı yüzünden defalarca kardeşlerimizi kaybettik. Artik bunun için yıllardır ihmalkarlık eden hangi kişi veya kurumlar ise vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum. Bir can ve gençlik bu kadar ucuz olamaz” diye yazdı.

/resimler/2017-5/28/0932100289166.jpg

/resimler/2017-5/28/0933593259996.jpg


Anahtar Kelimeler: Yüksekokul yasta

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23