Yumurta Bayramı kutlandı

Hatay´da her yıl yöresel olarak kutlanan Yumurta Bayramı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs salgını nedeniyle sessiz ve sakin şekilde kutlandı.

GÜNCEL 31.03.2021 16:55:39 0
Yumurta Bayramı kutlandı

Nesrin Geyik/İskenderun

Yumurta Bayramı, yörede, yeniden diriliş ve baharın müjdeleyicisi olarak kutlanıyor. 30 Mart´ta Akçalı mahallesinde kutlanan Yumurta Bayramı, iki hafta sonra da Çetillik Mahallesinde şenlik şeklinde kutlanıyordu. Gökmeydan mahallesindeki çocuklar, belediyenin gezici traktörü ile kentte dolaştı ve bayram mutluluğunu yaşadı. Yumurta Bayramı, 15 gün sonra Çetillik mahallesinde kutlanacak.
Arsuz´un Gökmeydan mahallesindeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ´30 Mart Yumurta Bayramı (Ğiyd Sabatağş)´ düzenledi. Çocukların bulunduğu etkinliğe, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de katıldı. Kaymakam Sarı, “Halk arasında Yumurta Bayramı olarak da bilinen, yerel dilde ğiyt sabatağş dediğimiz bayramımızı tebrik ediyorum. Hep birlikte böyle güzel bayramları sağlık ve huzur içerisinde geçirmeyi temenni ediyorum. Bir sonraki bayramı, inşallah hastalığı da pandemiyi de geride bırakarak, daha coşkulu kutlamalarla, sizlerle birlikte olmayı temenni ediyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu ifade ederek iyi bayramlar diliyorum' diye konuştu. Belediye başkanı Güven de, 'Bizim ğiyt sabatağş dediğimiz yöresel bir günümüz var. Diğer adıyla da yumurta bayramı. Bu bayramı çok farklı şekillerde kutlamak istiyorduk, festival şekline dönüştürmek istiyorduk ama maalesef bütün dünyayı saran covid-19 nedeniyle kısıtlamalarımız var. İnşallah bundan kurtulacağız. Engelsiz olan ve her şeyi aşabilecek, çocuklarımızı sevindiren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu bayramı önümüzdeki yıllarda çok daha coşkulu kutlayacağız' dedi. Merkezin müdürü Tuğba Kara ise, mutlu bayramlar dileğinde bulundu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00