Yumurtadan mıknatısa 38 projeli sergi

Akdeniz Ortaokulu´nun 5., 6., 7., ve 8. sınıfta öğrenciler 38 projeyi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında sergiledi.

EĞITIM 26.05.2018 11:20:40 0
Yumurtadan mıknatısa 38 projeli sergi

Yumurta kabuğundaki kalsiyum ile organik tarım, deprem kafes odası, deprem anında kapım açılır, sel baskınlarını haber veren sistem, hırsızları haber veren sistem, işitme engelliler duyamaz ama görebilir, kapı dönsün elektrik üretsin, duman zehirlenmelerine son, sıvı ile çalışan asansör, ormanlardaki yangınlara son, çocuklar gece karanlıkta yolunu bulacak, yanan taşıtlara son, aydınlık yollar, yapay köklerle bitki sulama, organik hücre boyası, ışık çarkı beyaz renk, masa lambası, manyetik alanın bitki gelişimine etkisi, güneşle pişen yemek, güney enerjisinden rüzgara rüzgardan elektriğe, bitki büyülesine ışık rengi etkisi, mıknatısın bitki gelişimine etkisi…
Herbiri bir proje çalışmasının başlığı. Arsuz´a bağlı Karaağaç Mahallesi´nde eğitim öğretim veren Akdeniz Ortaokulu´nun 5., 6., 7., ve 8. sınıfta öğrenciler 38 projeyi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında sergiledi. Öğrenciler, projelerini okul öğretmenleri, kentin protokol üyelerinin yanı sıra anne ve babalarına da anlattılar. Yusuf Kuseyri, Ahmet Ekenel, Neşe Ağlamış, Serin akbalık, Gülbahar Keleş ile Mikail Altun´un danışmanlığını yaptığı proje sergisi ilçe protokolünün katılımıyla törenle açıldı.

Projeler hayal gücü ile yaratıcılığın bileşimi
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, Emniyet Müdürü Halil Karabacak ve Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Sakaroğlu´nun açılışını birlikte yaptıkları Bilim Fuarı´yla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Levent Palta, fuarın Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK´ın desteğiyle ilk kez gerçekleştirildiğini belirtti. Bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığın bileşimi olduğunu kaydeden Palta, “Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar” dedi.

Yeni buluşlara kapı aralama dileği
Öğrencilerin yaratıcılığın ortaya çıkmasına eğitim kurumlarının zemin hazırlama işlev ve görevine de dikkat çeken Müdür Palta, “Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fizik alanında 22 proje, Biyoloji 14 proje, Kimya 4 proje olmak üzere toplam 38 projeyi, 77 öğrencimiz, 6 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknolojide yeni buluşlara aralamasını temenni ederiz” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04