Yurt dışındakiler Hatay´da ´oy kullanmış´

24 Haziran seçimlerinde Hatay´da seçmen listesinde görülen ve seçim tarihinde yurtdışında olanların 345´inin adına oy kullandığı öne sürüldü.

GÜNCEL 9.07.2018 10:04:38 0
Yurt dışındakiler Hatay´da ´oy kullanmış´

Akın Bodur

Seçim günü yurt dışında olanlar adına Hatay´da oy kullanılmasını kendi imkanlarıyla tespit ettiklerini belirten MHP, Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) yaptığı başvuruda da ´tam kanunsuzluk´ gerekçesiyle iddiayı itiraz konusu etti.
MHP´nin Hatay´da oyların yeniden sayılması için YSK´ya yaptığı itiraz gerekçeleri arasında, Altınözü´nde seçim listesine kayıtlı olan ancak yurtdışında çalıştığı için seçim günü Hatay´da bulunmayan 20´nin üzerinde kişinin olduğu; İskenderun, Belen, Dörtyol ve Kırıkhan´da kaydı bulunan, ancak seçim günü yurtdışında olduğu tespit edilen 90´a yakın kişinin; yine İskenderun´da 15 dolayında, Arsuz´da da 200´ün üzerindeki kişinin; Antakya´da da 10 kişinin, seçim günü yurtdışında bulunurken, Hatay´da da oy kullanıldığının ortaya çıktığına yer verildi. MHP´nin YSK´ya yaptığı itirazda, Arsuz´da bir kişinin ise seçimde hem yurt dışında hem de kayıtlı olduğu Arsuz´daki bir okulda oy kullanıldığının tespit edildiğini, isim ve TC numaraları liste halinde verilen isimlerin Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesinden yapılacak kontrollerle belirleneceğine yer verildi. YSK ise itirazı reddetmişti.

MHP´li adaylar hangi açıklamayı yapmıştı
24 Haziran seçimlerinde Hatay´da seçmen listesinde görülen ve seçim tarihinde yurtdışında olanların 345´inin adına oy kullandığı öne sürüldü. Kulislerde öne sürülen iddiaya göre, yurt dışında çalışan ya da yaşayan ancak Hatay´daki seçmen listesinde yer alan ve 24 Haziran´da sandık başına gidip, oy kullandığı öne sürülenlerin bazıları AKP´nin Hatay il yöneticilerinin mahallesinden (köyünden). MHP´nin ´oylar yeniden sayılsın´ şeklinde Hatay´da 17 seçim kurulu başkanlığına yaptığı itirazların çoğu reddedilirken, bazı bölgelerde kısmi sandıklar açılmıştı. Son ve kesin kararı veren YSK da ´sandıklar açılsın´ başvurusunu reddetmişti. MHP´nin Hatay milletvekili adayı İbrahim Gül´ün az bir oy farkı ile milletvekili olamadığı ve Hatay´ın 11. milletvekilliğini AKP adayı Sabahat Özgürsoy Çelik´in aldığı biliniyor.
24 Haziran seçimlerinde MHP adayı olarak Hatay Milletvekili seçilen Lütfü Kaşıkçı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'Hatay´da 180 oyla MHP olarak, ikinci milletvekilliğimizi kaybettik. Gelin şu sandıkları açtıralım' ifadesini belirtmişti.
MHP adayı İbrahim Gül ise YSK´ya yaptıkları itiraz sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayın açıklamasında, 'Hatay´daki 17 seçim bölgesinin 17´sinde de itiraz ettik, sandıkların tekrar açılmasını ve sayılmasını istedik. İtirazlarımıza ilişkin Reyhanlı´da 6 sandık, Antakya 1. bölgede 66 sandık, Belen´de 42 sandık, Hassa´da 1 sandık, İskenderun 1. bölgede 7 sandık , İskenderun ikinci bölgede 8 sandık olmak üzere toplam 132 sandığın açılmasına müsade edildi. Hatay´da 3.125 sandık varken, yalnızca 132 sandığın açılması hak mıdır, doğru mudur? Açılan sandık sayısının oranı yüzde 3´tür. Sandıkların sadece yüzde 3´ü açılmasına rağmen MHP´ye artı 45 oy yazıldı. MHP 95 oy daha alsa ikinci milletvekilliğini kazanıyor. Bu durumu Hataylı hemşerilerimin vicdanına bırakıyorum' değerlendirmesini yapmıştı.

Yurtdışında olan 345 kişi oy kullanmış
İskenderun Belediye Meclisi MHP´li Üyesi İbrahim Yavuz, önceki gün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Yurtdışında olan 345 kişinin oy kullandığını tespit ettik. Kimin köyünde bölgesinde olduğunu tahmin edin. Buna rağmen sandıkları açtırmadınız. Siz ittifaka değil makam için örümcek ağına hizmet ediyorsunuz bunu artık herkes biliyor. Mevzu makammış vatan değilmiş. Bu kadar kişinin emeği duası illa çıkacaktır. En çok da o susanlardan çıkar.'
Aynı içerikli iddianın, MHP adayı İbrahim Gül´ün, partisinin ilçe örgütüne yaptığı ziyarette de ifade ettiği belirtildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00