´Yürümek isterken´ gözaltına alınan muhtar ´bırakıldı´

Arsuz´da elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto etmek amacıyla önceki gün tek başına yürümek isterken gözaltına alınan Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Eşref Karayün, iadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

GÜNCEL 10.02.2022 10:36:28 0
´Yürümek isterken´ gözaltına alınan muhtar ´bırakıldı´

 

Akın Bodur/İskenderun
 Yaklaşık 3 saat gözaltına alınan muhtar Karayün, son yapılan zamları protesto etmek istediğini ifade etti.

'Tek başına yürüyen birini derdest etmek akıl almaz bir işlem'
Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Karayün´ün gözaltı sırasındaki avukatı Erdem Harmaoğlu, muhtarın serbest bırakılması sonrasında sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Arsuz´un Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Eşref Karayün, hayat pahalılığına ve akıl almaz zamlara dikkat çekmek için ´tek başına´ Arsuz Kent Meydanı´na doğru yürümek istedi. Yanında hiçbir kesici, delici ve ateşli alet olmayan, sadece ve sadece tek başına bu yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen Eşref Karayün´ün önü bir anda kolluk kuvvetleri tarafından kesildi ve kendisi derdest edilerek, polis merkezine getirildi. Eşref Muhtar´ın ifadesine katılmak için gittiğim polis merkezinde tutulma sebebini sorduğumda, memurlardan ´2911 sayılı kanuna muhalefet etmek´ cevabını aldım. Bu eylemin; Türkiye´nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi´nin 11. maddesi ve devletin temelini oluşturan anayasamızın 2. ve 34. maddelerine uygun olduğunu, özgürlüğünün kısıtlandığı her dakikanın idarenin hukuki sorumluluğunu doğuracağını ve derhal serbest bırakılması gerektiğini zabıtlara geçirdik. Sadece zabıtlara değil, tarihe de not düşüyoruz, tek başına yürüyen bir insanı derdest etmek akıl almaz bir idari işlemdir. Serbest bırakılan Eşref Muhtar´a geçmiş olsun dileklerimi iletirken, iyi niyet gösteren bir kısım emniyet personelimize de teşekkür ediyorum.'

Muhtar ifadesinde neler dedi?
Muhtar Karayün´ün gözaltı sonrası ifadesinin alındığını belirten avukat Harmaoğlu, polisin 'Kullanımınızda bulunan Facebook paylaşım sitesinden yürüyüş yapacağınızı duyurup daha sonra Gözcüler Mahallesi´nden Kent Meydanı´na doğru yürüyüşe geçtiniz, konu ile ilgili bildiklerinizi anlatınız' şeklindeki sorusu üzerine muhtarın paylaşımı kendisinin yaptığını ve çağrının bireysel olduğunu anlatarak, ifadesinde şunları söylediğini aktardı: 'Ben tek başıma yürüyüş yapacaktım. İl emniyet müdür yardımcısı ve ilçe emniyet müdürü ve güvenlik müdürü ile yaptığım bireysel görüşmelerde İskenderun´a yürüyemeyeceğimi, ancak Arsuz Kent Meydanı´na 200 metre kalan bir noktaya kadar aracımla gidebileceğimi, orada aracımdan inip yaya olarak Kent Meydanı´na gidebileceğim bana söylendi. Bana verilen izin ile yürüyüş yaptım, fakat sonradan çevik kuvvet tarafından alındım. Elimde hiçbir pankart veya döviz benzeri bir şey yoktu. Anayasal hakkımı kullandım. Hür irademle avukatım huzurunda anlatacaklarım bunlardan ibarettir'

Avukatı nasıl savunma yaptı?
Avukat Harmaoğlu da ifadesi alınan muhtar Karayün´ün hiçbir delici, kesici, ateşli silah kullanmadan demokratik hakkını icra etmek istediğini ifade ederek, 'Bu eylem, Türkiye´nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi´nin 11. maddesi, anayasamızın 2. ve 34. maddesi tarafından desteklenmektedir. İvedilikle serbest bırakılması zaruridir' yönünde savunmada bulunduğunu belirtti. Muhtar Karayün, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Destek olanlara teşekkür etti
Gökmeydan Muhtarlığının sosyal iletişim sitesinden yapılan paylaşımda da 'Kralın sofrasında soytarı olacağıma, halkın kavgasında eşkiya olurum. Dün yaşadığım göz altı sürecinde gerek sosyal medyada gerek telefonla arayarak ama en önemlisi karakolun ve muhtarlığın önünde kamp kuran yoldaşlarıma dostlarıma aileme teşekkür ederim geçinemiyoruz' ifadesine yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57